2017-10-24 14:15:18

Četvrtaši na izletu u Metropoli

Učenici 4.a i 4.b razreda Katoličke osnovne škole u Požegi u četvrtak, 19. listopada, posjetili su glavni i najveći hrvatski grad Zagreb. Učenike su na izlet vodile njihove učiteljice Mateja Novak i Monika Kir Petričević te školski knjižničar Vjekoslav Marić. Posjet Zagrebu započeli su u novootvorenoj Zračnoj luci "Franjo Tuđman" gdje su uz stručno vodstvo učenici imali priliku vidjeti i proći sve razine prije samog leta.

Sljedeća lokacija izleta bila je Arena centar gdje su pogledali animirani film Mali bigfoot u 3D rezoluciji, nakon čega je uslijedio ručak. Nakon ručka učenici zajedno s pratnjom krenuli su put Maksimira gdje su posjetili najveći hrvatski zoološki vrt te vidjeli brojne životinje poput krokodila i lava koje su do tada mogli vidjeti samo na televiziji. 

Na koncu je slijedila šetnja gradom uz stručnog vodiča te su obišli upravo ono što uče iz Prirode i društva – Trg bana Josipa Jelačića, Katedralu, Trg sv. Marka, Dolac, Krvavi most. Poseban doživljaj bila je vožnja poznatom Zagrebačkom uspinjačom, a  na kraju su prošli i kroz Tunel Grič.

 


Katolička osnovna škola u Požegi