2017-10-23 09:15:15

Učenici Katoličke osnovne škole tijekom listopada posjetili Gradski muzej

Nakon što je 4.a razred naše Škole još sredinom rujna posjetio izložbu "Bertuchovo slikovno carstvo", isto je u listopadu učinilo još nekoliko razreda. Tako je u petak 13. listopada izložbu posjetio 1.b razred sa svojom učiteljicom Josipom Petriška. Na izložbi su učenici mogli vidjeti uvećane ilustracije iz Bertuchove enciklopedije s vrlo zanimljivim kratkim popratnim tekstovima koji su potaknuli maštu, naučili novim, a tako starim znanjima.

Izložbu je posjetio i 3.a razred pod vodstvom učiteljice Lucije Perković, a sve je razrede kroz izložbu vodila kustosica i muzejska pedagoginja Ljiljana Marić.

Osim 4.a, 1.b i 3.a izložbu su pogledali i učenici 6.b razreda u sklopu nastave prirode, a pratila ih je njihova profesorica Mirna Puđa.

Ovu zanimljivu izložbu posjetili su i učenici 1.a razreda pod vodstvom svoje učiteljice Anite Rašić, kao i učenici 2.a razreda pod vodstvom učiteljice Barbare Drežnjak.

Svi su razredi nakod odgledane izložbe, sudjelovali na zanimljivim radionicama izrade vlastitih magneta. Svatko je odabrao njemu najzanimljiviji motiv s izložbe te ga je crtao ili slikao, a na koncu je na sliku stavljen magnetić i ovaj zanimljivi ukras je bio spreman za korištenje.


Katolička osnovna škola u Požegi