2017-10-06 13:33:11

Osmaši posjetili Vukovar

Učenici osmih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi su 4. i 5. listopada 2017. godine sudjelovali na dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar organizirao je predavanja na kojima su se učenici upoznali s uzrocima, tijekom i posljedicama Domovinskog rata te ulogom grada Vukovara u obrani Hrvatske od neprijatelja.

Posjetili su memorijalne lokacije (Trpinjska cesta, Mjesto sjećanja - vukovarska bolnica 1991., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Masovna grobnica Ovčara) koje svjedoče o herojstvu vukovarskih branitelja i zločinima četničkog agresora.

O povijesti i kulturi Grada Heroja su puno toga saznali u Gradskom muzeju u dvorcu Eltz i Muzeju vučedolske kulture. Učenici su imali slobodno vrijeme za šetnju gradom i organiziranu disco večer na kojoj su se družili i sklapali prijateljstva s vršnjacima iz drugih škola.

Dvodnevni posjet  završio je školom mira i kvizom znanja na kojem je naša Škola osvojila odlično 3. mjesto. Učenici su uzornim ponašanjem odali počast gradu Vukovaru i svim braniteljima koji su obranili hrvatsku slobodu i omogućili stvaranje nezavisne Republike Hrvatske.

Tomislav Miličević, učitelj povijesti


Katolička osnovna škola u Požegi