2017-09-05 11:36:22

PRVI DAN ŠKOLE

U ponedjeljak, 4. rujna 2017., počela je nova nastavna godina. Tako se u Katoličku osnovnu školu u Požegi vratilo nešto manje od 300 starih učenika, a po prvi put je svoje mjesto u školskim klupama pronašlo i 43 đaka prvaka, učenika 9. generacije naše Škole. Učenike je na ulazu u Školu srdačno dočekao i pozdravio ravnatelj vlč. dr. Želimir Žuljević, a prigodni program je upriličen u školskoj blagovaonici.

Na početku programa ravnatelj Žuljević pozdravio je prvo prvašiće, poželjevši im dobrodošlicu u Katoličku osnovnu školu u Požegi te izrazivši želju da sljedeće godine njihova školovanja budu bogato iskustvo, kako za njih, tako i za djelatnike Škole. Tom bogatstvu ove će godine pridonijeti i jedan poseban učenik koji ne vidi očima, ali vidi svojim velikim srcem, Luka Matković, kojega je ravnatelj posebno pozdravio. Pozdravio je i roditelje učenika zahvalivši im na ukazanom povjerenju. Na koncu je pozdravio predstojnika Ureda za katoličke škole preč. Ivicu Žuljevića, a poseban pozdrav kao i riječi zahvalnosti za svo dobro koje čini za Školu uputio je njezinu osnivaču mons. dr. Antunu Škvorčeviću kojem je potom i predao riječ.

Biskup Antun je započeo konverzaciju s prvašićima upitom kako su te rekao kako se nada da će se njihovo trenutno dobro, tijekom sljedećih susreta, popraviti u odlično, ako ne i u "super". Pojasnio je potom učenicima da su postali dijelom jedne velike obitelji ne samo u matičnoj školi, nego i u onoj virovitičkoj kao i novootvorenoj Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj.  Poželio je djeci obilje uspjeha, veselja, smijeha i blagoslova u njihovu školovanju te se potom obratio roditeljima. Objasnio je kako ono katoličko u nazivu Škole nije ideološki, nego vrijednosni predznak koji u svoje središte, osim samoga Boga, stavlja čovjeka. Zahvalio je roditeljima što su odlučili da obrazovanje i, nadasve, odgoj usmjere upravo prema tim vrijednostima te je na sve zazvao Božji blagoslov.

Program kojega su priredili učenici drugih razreda pod vodstvom učiteljica Barbare Drežnjak i Ivane Čuljak te psihologinje Ane Matković, nastavljen je pjesmom, recitacijama i igrokazima. Na koncu je ravnatelj predstavio učiteljice prvog razreda Anitu Rašić i Marinu Vidović (zamjena za Josipu Petriška), koje su potom prozvale svoje učenike te ih povele u svoje učionice.

Dragi prvašići, bilo vam blagoslovljeno, uspješno i sretno!


Katolička osnovna škola u Požegi