2017-06-20 12:11:43

BRODSKO-POSAVSKA RAZGLEDNICA DRUGIH RAZREDA

Dana 9. lipnja 2017. učenici 2. a i 2. b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Lucijom Lucić, Martinom Čerti i Marijanom Đurina, uputili su se na terensku nastavu, točnije u Slavonski Brod. Prvo su se upoznali  s poviješću barokne pogranične tvrđave na rijeci Savi koja je ujedno i spomenik nulte kategorije i znamenitosti Slavonskog Broda. 

Uslijedio je razgled kuće Brlićevih na glavnom Gradskom trgu te odlazak do franjevačkog samostana i crkve Presvetog Trojstva. U crkvi su se pomolili te obišli sobu Dragutina Tadijanovića. Nakon povijesnih i kulturnih znamenitosti  izlet je nastavljen u prigradskom naselju Ruščici gdje su posjetili Zoo vrt obitelji Milec.

U pratnji domaćina obišli su obiteljsko imanje i vidjeli medvjeda, majmune, kornjače, zmije, egzotične ptice i mnoge druge životinje. Nakon obilaska Zoo vrta uputili su se prema Garčinu gdje su posjetili konjički klub „Ranč Marin“ te imali ručak. Nakon ručka imali su odmor za igru i šetnju predivnim izletištem. Slijedio je povratak u Slavonski Brod i odlazak do Cinestara gdje su pogledali kino predstavu „Patke za nemoguće zadatke“.

 


Katolička osnovna škola u Požegi