2017-06-05 12:44:55

Naši se četvrtaši "školovali" u prirodi

Učenici četvrtih razreda su u pratnji svojih učiteljica Ive Flajsig, Josipe Petriške i učiteljice Ivane Mance u ponedjeljak 29. svibnja 2017. pošli put Biograda na Moru gdje su imali školu u prirodi. Prva stanica je bio grad Karlovac u kojemu su posjetili akvarij Aquatika i upoznali se s bogatstvom podvodnoga svijeta Republike Hrvatske, ali i s nekim „uvezenim“ vrstama.

U popodnevnim satima su stigli u Biograd, smjestili se u hotel i odmah pohrlili na plažu, na, većini, ovogodišnje prvo kupanje u moru. Nakon večere, zapisali su podatke o provedenom danu u svoj dnevnik putovanja, a zatim uživali u sportskim aktivnostima na igralištima hotela.

Drugi dan su razgledali sam grad Biograd, sve njegove znamenitosti, uključujući i Zavičajni muzej Grada, te crkvu svete Stošije, što im je bila uvertira za sutrašnje razgledanje katedrale svete Stošije u obližnjem Zadru. U Zadru su još uživali u glazbi Morskih orgulja i fotografirali se „na Suncu“ – instalaciji na zadarskoj rivi.

Četvrtak je bio rezerviran za posjet NP Krka i gradu Šibeniku. Iako je bilo vruće, užitak je bio nemjerljiv. Ljepote prirode na Krki nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a i grad Šibenik je oduševio raznim zanimljivim činjenicama o postanku i uređenju.

Posljednji dan škole u prirodi, 2. lipnja 2017. učenici su posjetili grad Nin, naučili nešto o njegovom nekadašnjem biskupu Grguru, vidjeli najmanju katedralu, a nakon toga pošli svojim kućama.

Svakoga dana su imali zadatke za učenje i ponavljanje, ali i puno vremena za uživanje u kupanju i odmaranju. Kući su došli iscrpljeni, ali i puni lijepih iskustava i novih znanja.


Katolička osnovna škola u Požegi