2017-05-24 13:51:03

Sedmaši na terenskoj nastavi po Sjevernoj Dalmaciji

Dana 17. svibnja 2017. učenici 7. a i b razreda zajedno sa svojim razrednicima, Josipom Blagojevićem i Davorkom Olić Mikić te nastavnikom Tomislavom Miličevićem, uputili su se na terensku nastavu, točnije u posjet Sjevernoj Dalmaciji.

Njihova prva stanica bio je Zadar. Tamo su obišli Morske orgulje, Pozdrav suncu, crkvu sv. Donata, crkvu sv. Stošije, trg Pet bunara i Kalelargu. Nakon dvosatnog razgledavanja te nešto slobodnog vremena uputili smo se u Biograd na Moru, gdje su se smjestili i uživali u kupanju u bazenu hotela.


Drugog su se dana uputili u Nacionalni park Krka. Nakon obilaska svih ljepota nacionalnog parka i kratkog odmora imali smo ručak u hotelu u sklopu Nacionalnog parka Krka. Poslije ručka uputili su se prema Šibeniku gdje su najprije posjetili Katoličku osnovnu školu u Šibeniku. Obišli su prostore škole te se osvježili sokom i pecivom. Slijedio je obilazak grada Šibenika gdje su u pratnji lokalnog vodiča posjetili staru gradsku jezgru, katedralu sv. Jakova, spomenik Petru Krešimiru IV. i druge gradske znamenitosti, uz slobodno vrijeme za uživanje. Drugoga dana su također, u Biogradu na Moru, poslijepodne uljepšali kupanjem u bazenu hotela, a večer slobodnim vremenom u centru grada.


Posljednjeg dana posjetili su gradski muzej Biograda na Moru, staru gradsku jezgru. Na povratku kući, skrenuli su u grad Nin, gdje su posjetili spomenik Grguru Ninskom, crkvu sv. Križa – najmanju katedralu u svijetu te ostale gradske znamenitosti.


Katolička osnovna škola u Požegi