2017-05-19 11:07:49

Trećaši obišli Slavoniju i Baranju

Učenici trećih razreda KAtoličke osnovne škole u Požegi bili su 12. svibnja na svojoj terenskoj nastavi, predviđenoj Godišnjim planom i programom Škole. Učenici su pod vodstvom svojih učiteljica Monike Kir-Petričević i Mateje Novak te knjižničara Vjekoslava Marića obišli dobar dio središnje Slavonije, a upoznali su i prirodne ljepote Baranje.

Na početku putovanja prvo su se zaustavili u Našicama gdje su uz stručnu pratnju obišli tamošnji Gradski muzej koji je smješten u dvorcu grofova Pejačević. Upoznali su se s poviješću mjesta i spomenutih plemića, a neki su se okušali i u muziciranju na glasoviru koji je pripadao poznatoj hrvatskoj skladateljici kontesi Dori Pejačević. 

Nakon Našica izlet je nastavljen u Baranji, točnije u Kopačkom ritu gdje su učenici prošetali Stazom bijelih lopoča te se vozili brodićem i razgledali netaknutu prirodu. U Kopačevu su u ručali u prekrasnom restoranu "Didin konak".

Izlet je nastavljem razgledavanjem slavonske prijestolnice Osijeka. Učenici su razgledali baroknu Tvrđu, prošetali Promenadom, posjetili prostorije osječkog veslačkog kluba IKTUS te su na kraju, nakon obilnog sladoleda, posjetili osječku konkatedralnu crkvu sv. Petra i Pavla.

Umorni, ali sretni i puni dojmova vratili su se kući u večernjim satima.


Katolička osnovna škola u Požegi