2017-05-11 12:46:25

Srcem za Benin

Danas, 11. svibnja Katoličku osnovnu školu u Požegi posjetila je časna sestra Blanche Dakin, rođena u Beninu, a u Hrvatskoj već tri godine studira filozofiju i teologiju. Časna Blanche članica je Družbe Marijinih sestara Čudotvorne medaljice iz Benina. U pratnji časne Blanche bile su domaće sestre časna Valerika i časna Lidija. Razlog je ovoga posjeta taj što je naša Škola i ove godine, osme za redom, prikupljala sto eura po razredu što je dostatno za školovanje i prehranu 16 naših prijatelja u Beninu.

Tom su prigodom učenici pod vodstvom učiteljice Lucije Lucić i profesorice Ljube Šolić organizirali prigodan program. Na početku je programa u ime ravnatelja sve prisutne, a napose gošće pozdravila pedagoginja Draženka Rotim, nakon čega je zbor izveo prigodnu pjesmu.

Potom su članice novinarske družine Leonarda Zelenika i Lucija Morvaj, koje su bile zadužene za vođenje prograa, kratko progovorile o Beninu, nakon čega su učenici drugog razreda izveli igrokaz "Isus u Africi".

Uslijedilo je kratko svjedočenje časne Blanche o životu u Beninu kao i o djelovanju Marijinih sestara od čudotvorne medaljice u Beninu te je pojasnila učenicima koliko veliku stvar čine pomažući svojim prijateljima u Beninu. Časna Blance je počastila učenike pjesmom i sviranjem na tradicionalnom afričkom bubnju.

Na koncu su predstavnici svakog razreda rekli nekoliko riječi o učeniku za kojega skupljaju novac i mole svakoga dana, pozdravili su ga po časnoj Blanche te joj predali novac za njegovo daljnje školovanje.


Katolička osnovna škola u Požegi