2017-05-09 12:30:00

Sudjelovali na dječjem hodočašću u Voćin

U Gospinom svetištu u Voćinu, 6. svibnja, nekoliko tisuća osnovnoškolske djece iz župa Požeške biskupije okupilo se na svom godišnjem hodočašću, koje se odvijalo pod geslom »Krist danas i uvijeke, naša nada« kao njihova euharistijska postaja u pripremi za Treći biskupijski euharistijski kongres. Hodočastili su i učenici Katoličke osnovne škole u Požegi od 4. do 8. razreda.

Po dolasku u svetište hodočasničke skupine obišle su oko Gospina lika u crkvi, potom su sudjelovale u programu priprave za misno slavlje, tijekom kojega su mnoga djeca pristupila sakramentu pomirenja. Središnji dio hodočašća bila je sveta misa koju je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s pedesetak svećenika, među kojima je bio i naš ravnatelj Želimir Žuljević.


Program hodočašća nastavljen je natjecanjem iz kviza vjeronaučnog znanja na temu Dvadesete obljetnice osnutka Požeške biskupije. Na samome kraju hodočašća, slijedila su sportska natjecanja, u skupinama dječaka i djevojčica u povlačenju užeta, skakanju u vreći, tronogom trčanju, trčanju s ping-pong lopticom i točkama. Pobjednicima su nakon natjecanja uručeni bomboni kao slatke nagrade.


Katolička osnovna škola u Požegi