2017-04-10 12:32:23

Sudjelovali na formacijskom susretu djelatnika katoličkih škola u Hrvatskoj

U subotu 8. travnja u zagrebačkom Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na Kaptolu održan je redoviti godišnji formacijski susret djelatnika zaposlenih u katoličkim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Susret je započeo svetom misom u crkvi sv. Franje koju je predvodio generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Petar Palić, a u koncelebraciji je uz ostale svećenike bio i ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi vlč. Želimir Žuljević. 

Susret je nastavljen duhovnom obnovom na spomenutom Institutu u Dvorani Vijenac: Tema obnove bila je “Isus Krist – djelatnik katoličke škole”, a predavanja na istu su održali fra Darko Tepert, profesor Staroga zavjeta na KBF-u, na temu “Biti sol zemlje i svjetlo svijeta” i dr. sc. Snježana Mališa na temu “Isusov model poučavanja”.

Nakon stanke za ručak i okrjepu, susret se nastavio radom i razgovorom u šesnaest radionica koje su održane u obližnjoj zagrebačkoj Osnovnoj školi Miroslava Krleže.

Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze. Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. // Mt 5, 13-16

 


Katolička osnovna škola u Požegi