2017-04-10 11:10:32

Prvi puta sudjelovali na Državnom natjecanju iz vjeronauka

Prvi puta u povijesti Katoličke osnovne škole u Požegi naše učenice Petra Tomšić, Mateja Raljević, Marta Štimac i Hana Boban, zajedno sa svojim mentorom vjeroučiteljem Zvonimirom Zelenikom, pozvani su na Državno natjecanje iz Vjeronauka – Vjeronaučnu olimpijadu, koja je od 5. do 7. travnja održana u Topuskom (Sisačka biskupija). Natjecanje se sastojalo iz tri dijela, natjecala se 21 ekipa iz cijele Hrvatske, a najboljih 5 ekipa nakon dva dijela natjecanja ušlo je u završnicu.

Teme ovogodišnje Olimpijade bila je Misijska djelatnost Crkve, a učenici su se imali priliku detaljno upoznati sa životom i radom brojnih hrvatskih misionara koji su Radosnu vijest pronijeli na sve strana svijeta.

Uz natjecateljski dio naše učenice sudjelovale su i u kulturno - edukativnom te zabavnom programu. Posjetile su grad Sisak - sjedište Sisačke biskupije, vozili se brodom po rijeci Kupi, upoznali sisačku Katedralu gdje su slavili svetu misu, a dio vremena proveli su na otvorenom i zatvorenom bazenu s toplom vodom u Toplicama u Topuskom.   

Čestitamo našim učenicama i njihovom mentoru na plasmanu i sudjelovanju na Državnom natjecanju iz Vjeronauka, pohvaljujemo ih za marljiv rad i dostojno predstavlja naše Škole.


Katolička osnovna škola u Požegi