2017-03-29 13:44:29

Izlet četvrtaša u Zagreb

U petak, 24. ožujka 2017.g.  učenici 4. a i 4. b razreda Katoličke osnovne škole u Požegi, s učiteljicama Ivom Flajsig i Josipom Petriška, uputili su se na jednodnevni izlet u Zagreb. Polazak je bio ispred OŠ Antuna Kanižlića u 06:30 h, a izlet su započeli zajedničkom molitvom.

 

Po dolasku u Zagreb, uslijedio je razgled Trga bana Josipa Jelačića, zatim panoramska vožnja uspinjačom do Gornje Grada i Markova trga. Šetnja preko Dolca, Krvavim mostom, kroz Kamenita vrata do Katedrale gdje smo se u tišini pomolili.U Muzej iluzija smo i razgledali najveću zbirku holograma u ovom dijelu Europe.

Nakon ručka i kraćeg odmora došli smo do Tehničkog muzeja gdje smo ujedno posjetili Planetarij i prošli kroz cijeli rudnik ugljena i sudjelovali na izložbi tehničkih uređaja. Uslijedila je vožnja do Maksimira u i šetnja parkom do Zoo vrta. Nakon razgledanja životinja, imali smo okrjepu uz sladoled i slobodno vrijeme.

Na povratku kući riješili smo nastavne listiće i kvizom provjerili naše znanje. Prije samog dolaska imali smo pauzu na odmorištu Lipovljani. U Požegu smo se vratili u večernjim satima.Vidjeli smo i naučili puno lijepih stvari o Zagrebu u kojemu nam je bilo jako zabavno. 


Katolička osnovna škola u Požegi