2017-03-20 08:47:55

Priredbom proslavili Dan škole, njezinog zaštitnika sv. Josipa i lijepu nam Domovinu

U petak, 17. ožujka 2017. učenici, njihovi roditelji kao i sami djelatnici prigodnim su programom pod nazivom »Lijepom našom«, proslavili sv. Josipa, zaštitnika Katoličke osnovne škole u Požegi, u Dvorani sv. Terezije Avilske. Tijekom programa kroz kojeg su kroz dramski, glazbeno-scenski, plesni i prozni izričaj predstavljene sve hrvatske regije, počevši od dolaska Hrvata na današnje prostore drage nam Domovine pa sve do danas, prikazavši pri tome običaje kulturne i vjerske nematerijalne baštine pojedine regije, popraćene tradicionalnim i karakterističnim pjesmama svakoga kraja u izvedbi Maloga i Velikoga zbora Škole pod vodstvom učiteljice Ljube Šolić. Program su izrežirale učiteljice i nastavnice na čelu s učiteljicama Martinom Čerti i Marinom Dimovski.

Na koncu programa ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji navedenog projekta, pozdravio sve prisutne te kazao kako je sv. Josip izazovan za nas ljude današnjeg vremena, jer nas poziva na skromnost i poniznost, ustrajnost u vjernosti i ljubavi prema obitelji i bližnjima.

Nazočnima učenicima, roditeljima i prijateljima škole obratio se i preč. Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije i izaslanik osnivača škole požeškog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića, čestitavši u ime Osnivača i u svoje osobno ime Dan škole svim djelatnicima, učenicima i roditeljima te ih pozvao da nasljeduju svoga nebeskog Zaštitnika. Ujedno je tom prilikom izrazio i radost zbog proširenja obitelji katoličkih škola u Požeškoj biskupiji, rekavši kako je požeški biskup ovih dana osnovao još jednu katoličku osnovnu školu, u Novskoj. Prigodni program završio je zajedničkom molitvom upućenom sv. Josipu za hrvatski narod i sve naše obitelji.


Katolička osnovna škola u Požegi