preskoči na sadržaj

OBILJEŽILI SVJETSKI DAN BRAKA

8. veljače obilježava se Svjetski dan braka te su ususret tome danu, u organizaciji obiteljskog centra „Pro vita et familia“, učenici naše Škole, u suradnji s učenicima Katoličke gimnazije i mladima požeških župa, promišljali o braku i na kreativan način isticali vrijednosti kršćanskog braka. Kroz izradu crteža, kognitivnih mapa, slikopriča, plakata, videozapis i pripremu scenskog prikaza, nastojalo se poticati pozitivnu sliku braka te približiti mladima ljepotu bračnog zajedništva.


Toga su dana učenici i mladi prigodnim programom „Ljubite jedno drugo“ prenijeli snažnu poruku roditeljima i bračnim parovima jer vrijednosti koje upijaju u ozračju bračnog života svojih roditelja i u obiteljskom ambijentu, djeca nose sa sobom u život i prenose ih u svoje obitelji, u profesionalne odnose i u sve druge oblike društvenog života. Dio dječjeg zbora Katoličke osnovne škole, pod ravnanjem profesorice glazbene kulture Ljube Šolić, izveo je prigodne pjesme „Svi roditelji svijeta“ i „Pismo roditeljima“.

Bračni par Barbarić, koordinatori zajednice bračnih susreta u Požegi, izmolili su molitvu za sve bračne parove Požeške biskupije. Voditelji programa, učenica Rafaela Jakobović i učenik Domagoj Zubović, istaknuli su što učiteljstvo Crkve govori o braku, nakon čega je uslijedio videozapis „Što je brak“ u kojem su sudjelovali učenici katoličkih škola te bračni para Mihalj, koji je nedavno proslavio 50 godina braka.

Videozapis je pripremio vlč. Marijan Pavelić, vjeroučitelj, u suradnji s Anom Matković, povjerenicom za brak i obitelj Požeške biskupije. Potom je uslijedio scenski prikaz "Brak je mrak" koji je  napisao Ivan Čuljak, a izveli su ga mladi iz župe sv. Leopolda Mandića u Požegi, uz pomoć učiteljice Barbare Drežnjak. U scenskom je prikazu istaknuto da je usprkos brojnim razlikama, najvažnije pokazati u čemu su muž i žena jedinstveni – oni su ušli u brak s ljubavlju i povjerenjem. Najvažnije je da jedno u drugom otkrivaju ono pozitivno, skladno, vrijedno i da si to kažu.

Budući da je brak najdragocjeniji odnos muškarca i žene, zlo se trudi svestrano i snažno napasti ga. No uz razgovor, međusobno razumijevanje, praštanje te molitvu i razgovor s Bogom potrebno je tražiti snagu za živjeti istinsko bračno zajedništvo, istaknuo je Pavle Primorac na kraju svete mise, kojom je, u sklopu Devetnice Gospi Lurdskoj, završeno svečano obilježavanje dana braka.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 9. 2. 2017.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju