preskoči na sadržaj

INTEGRIRANOM NASTAVOM I RADIONICAMA I OVE GODINE OBILJEŽILI EUROPSKI DAN JEZIKA

Učenici Katoličke osnovne škole u Požegi već nekoliko godina zaredom obilježavaju Europski dan jezika koji se diljem Europe slavi 26.rujna. Integrirana nastava pokazala se kao vrlo uspješan način obilježavanja datuma poput ovoga, kada se međukurikularno povezuje više predmeta oko iste teme. Cilj je poučiti učenike jezičnoj raznolikosti, multikulturalnosti, kulturi i civilizaciji različitih naroda, analizirati materinji jezik s apekta utjecaja stranih jezika, i povrh svega, naučiti se uvažavanju i toleranciji kojih u današnjem svijetu sve češće nedostaje. 


Integrirana nastava provodi se u tjednu od 26.do 30.rujna, a aktivnosti kojima učenici putuju kroz različite države i upoznaju različite narode raznolike su, iako se većina njih temelji na jezicima.

Pod satovima engleskog jezika  u sklopu redovne nastave učenici šestih razreda zabavljaju se brzalicama, a na nastavi njemačkog jezika upoznaju se s varijantama njemačkog. Sedmaši na nastavi engleskog jezika rade varijante engleskog jezika. Osmi razredi, sukladno svom uzrastu, bave se istraživačkim radom. U nastavi hrvatskog jezika s prof. Romanom Thur, engleskog jezika s prof. Dunjom Šaro-Vojvodić i njemačkog jezika s prof. Jelenom Vidović učenici proučavaju tuđice u materinjem jeziku. Za nastavu engleskog jezika čitaju dnevnu tiskovinu i pronalaze anglizme, za njemački jezik germanizme, a na nastavi hrvatskog jezika radom u skupinama to sve proširuju na ostale –izme(turcizme, grecizme, latinizme, barbarizme, srbizme,internacionalizme...), proučavaju tuđice u nazivima hrane i anglizme u medijima i jeziku mladih.

Ipak, najzanimljiviji dio su radionice koje su se  održale u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na kojima su učenici proputovali sedam država: Veliku Britaniju, Njemačku, Japan, Italiju, Francusku, Grčku i Rusiju. Veliko iznenađenje učenicima bila je naša gošća gospođa Akiko Nishimoto Damjanović koja je učenicima držala radionicu o Japanu pokazujući im kako se radi origami, pokušala  ih naučiti jesti štapićima, poučiti japanskom pismu,te ostalim kulturološkim sadržajima.

Nešto materijala smo dobili od veleposlanstva Japana. Ostale radionice držali su naši učitelji Ivana Mance Veliku Britaniju, Josipa Petriška Njemačku, vlč. Krunoslav Siroglavić Italiju, Nada Lodeta Grčku, Jelena Vidović Francusku i Dunja Šaro-Vojvodić Rusiju. Sve predradnje odradile su prof. Mirna Puđa u nastavi likovne kulture gdje su učenici crtali zastave i prof. Davorka Olić Mikić čiji su geografi pripremili prezentacije o svakoj zemlji za početak svake radionice. Bilo je učenja, igre, pjesme, poneki  zalogajčić, smijeha, a malo i plesa.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 28. 9. 2016.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju