preskoči na sadržaj

Gospodarstvo u 3.b

U četvrtak, 12.5.2016., u suradnji s gospođom Mirelom Višaticki, majkom naše učenice Klare, 3. B razred zajedno sa svojom učiteljicom Josipom Petriška, posjetili su Poljoprivredno-prehrambenu školu u Požegi. Iz prirode i društva učili smo o gospodarstvu općenito te o gospodarstvu u našemu zavičaju. Gledali smo i film koji je nastao povodom 130. obljetnice  Poljoprivredno-prehrambene škole te kroz povijesti vidjeli čime su se ljudi našeg kraja naviše bavili te čime se i danas bave. Kako bi što bolje utvrdili što je gospodarstvo i gospodarske djelatnosti, gospođa Mirela Višaticki koja je ujedno i profesorica na Poljoprivredno-prehrambenoj školi u Požegi,  provela nas je svojom školom i upoznala sa njenim djelovanjem.


Tako smo mogli vidjeti cjelovitu proizvodnju u školi u kojoj učenici sami proizvode određene proizvode te ih prodaju i tako uče o  gospodarstvu. Prošetali smo vinskim podrumom, vidjeli školski park kojeg učenici održavaju, vidjeli smo mikrobiološki i kemijski laboratorij u kojemu se kontrolira kvaliteta hrane,  razne praktikume u kojima se učenici uče kako što napraviti poput pekarski praktikum, gdje smo vidjeli kako pekari i pekarice rade ukusne pekarske proizvode te kušali čokoladne kolače i pili sok od jabuke. Isto tako smo vidje gdje u školi postoji pekara u kojoj se prodaju pekarski proizvodi svim učenicima škole, a kojeg su napravili sami učenici u pekarskom praktikumu.

Vidjeli smo i  sadnju i prodaju cvijeća kojem smo obišli u velikom i lijepom plasteniku. Poslije obilaska, smjestili smo se u učionici gdje smo imali radionicu o gospodarstvu u našemu zavičaju.  Tamo nas je dočekala gospođa Marija Grgić, ravnateljica škole koja nas je pozdravila i rekla nešto više o školi i njenom radu.  Na radionici smo trebali pronaći, razvrstati, bojati i izrezati zadano te smjestiti u kategorije: vinograd, voćnjak, ratarske površine, plastenik. Tako smo naučili što se sve može uzgajati i  proizvoditi u našemu zavičaju te koje sve biljne i životinjske vrste pogoduju klimi i reljefu našeg zavičaja. Također smo saznali i o prirodnim bogatstvima zavičaja, koja su uz klimu i reljef, važni za razvoj gospodarstva našega kraja. Bilo nam je jako lijepo i zanimljivo.

Piše učiteljica Josipa PetriškaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 17. 5. 2016.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju