preskoči na sadržaj

Što će kurikularna reforma značiti za našu školu

U prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanja susreo se s Borisom Jokićem, voditeljem  Ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme. Biskup je upoznao voditelja Jokića s trenutačnim brojem i stanjem katoličkih škola u Republici Hrvatskoj te s nastojanjima oko uređenja njihova statusa i identiteta u skladu s Ugovorom između Svete Stolice i Republike Hrvatske o suradnji na području odgoja i kulture. 


Istaknuo je kako je jedno od prvenstvenih pitanja izrada plana i programa katoličkih škola u kojem bi bili obvezni temeljni propisani predmeti a ostale bi oblikovale same škole u skladu sa svojim identitetom. Spomenuo je kako to do sada nije učinjeno zbog toga što je  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u nastojanjima oko reforme školstva otvorilo raspravu o HNOS-u koji je trebao omogućiti 20 do 30 % slobodnog oblikovanja školske satnice, ali je to zaustavljeno. Izrazio je mišljenje da je kurikularna reforma prigoda u kojoj je to moguće ostvariti te da dosadašnji rad Ekspertne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme i potpora koju dobiva i od mjerodavnog Ministarstva daje nadu u njezin uspjeh. Dodao je da katoličke škole nisu svjetonazorske, ideološki zatvorene ustanove, nego sustav utemeljen na kršćanskim vrijednostima koji svojom komplementarnom otvorenošću pridonosi raznolikosti i obogaćenju hrvatskog odgoja i obrazovanja.

Voditelj Jokić predstavio je ono što je do sada učinjeno na kurikularnoj reformi i ustvrdio kako je modularnim putem, koji polazi od predmetne jezgre i slobodnih izbornih predmeta moguće oblikovati nekoliko modula katoličkih klasičnih gimnazija i drugih škola s njihovim specifičnostima i vlastitim identitetom. O prijedlogu kurikularne reforme otvorena je javna rasprava te se voditelj Jokić nada da će ona dobiti potrebnu potporu javnosti. Obostrano je izraženo zadovoljstvo susretom i dogovorena suradnja. Radna skupina Nacionalnog ureda za katoličke škole na temelju predloženih kurikularnih modula izradit će vlastiti koncept plana i programa, ugrađenog u opću kurikularnu reformu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 22. 3. 2016.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju