preskoči na sadržaj

Božićni susret trajne formacije djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije

Početkom i ove kalendarske godine održan je susret profesora, nastavnika i drugih djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije koji su se bili okupili u subotu, 9.siječnja u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi.Pozdrav dobrodošlice uputio je predstojnik Ureda za katoličke škole Ivica Žuljević koji je te predstavio program susreta.


Na početku susreta prigodom nove godine nazočne je pozdravio biskup Antun Škvorčević koji je progovorio o pojavi sve veće duhovne kratkovidnosti u Hrvatskoj i svođenju života, napose na javnoj razini – na obzore ljudskih mogućnosti, koje ne mogu biti odgovor na čežnje što ih nosimo u svojim srcima

Gost predavač je bio pater Mijo Nikić, poznati isusovac koji predaje na Teološkom studiju Filozofsko-teološkog instituta eshatologiju i sakramente pomirenja i bolesničkog pomazanja.  Na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu povremeno predaje i vodi seminare na postdiplomskom studiju iz filozofije i religijske kulture, dok na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na postdiplomskom studiju predaje teme iz međureligijskog dijaloga. Predavač je progovorio o dubinskoj psihologiji, a prisutnima je predstavio i to čiji je, konačno, cilj upoznati i formirati mladu osobu, čovjeka kao kompleksno biće koje je u svojoj cjelovitosti i emocionalno i razumno i društveno biće, a ne samo jedno od toga. Upozorio je i na važnost zdravlja čovjekova duha i na njegovanje duhovnosti kod mladih ljudi. U nastavklu je doktorica medicine Marina Jurčić prisutnima prezentirala nekolio savjeta za zdraviji i sretniji život.

U drugom dijelu susreta ravnatelji svih četiriju škola Požeške biskupije, Ivica Bedeničić, Mario Voronjecki, Želimir Žuljević i Mario Večerić ukratko su predstavili život svojih škola, sa svim njihovim nastojanjima i sazrijevanju koje je sve očitije ne samo nama kao djelatnicima, već i javnosti koja nije uvijek bila naklonjena novosti koju su donijele ove ustanove.

Na završetku susreta i predavanja biskup Škvorčević je podsjetio na identitet i svrhu katoličkih škola te iznio  prijedloge o rješavanju određenih pitanja. Među ostalima podsjetio je kako je Biskupija otvorena za pomoć pri ostvarenju maturalnoga hodočašća učenicima težega materijalnoga statusa, ali i kvalitetnijeg smještaja u samome Rimu.

Susret se nastavio kratkim molitvenim programom u požeškoj Katedrali koji su predvodili vjeroučitelji požeških katoličkih škola Marijan Pavelić i Krunsolav Siroglavić te domjenkom u blagovaonici Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 11. 1. 2016.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju