preskoči na sadržaj

Adventska duhovna obnova za roditelje i djelatnike

U srijedu, na spomendan sv. Katarine, u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je duhovna obnova uoči došašća za roditelje i djelatnike katoličkih škola u Požegi. Duhovnu je obnovu vodio rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente ml.


Na početku prvog dijela programa sve je prisutne pozdravio ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi vlč. Želimir Žuljević te, nakon što ga je ukratko predstvio, riječ je predao voditelju duhovne obnove. 

Mons. Sente je na početku zahvalio na pozivu te prenio pozdrave od njegove glumačke družine koja je krajem prošle školske godine uveselila naše učenike svojom adaptacijom predstave Kralj lavova.

Na početku duhovnog programa mons. Sente je pročitao, a zatim i pojasnio biblijski ulomak o izgubljenom sinu koji je potrošio očev imetak na neuredan život, a kada je ostao gladan i žedan, spoznao je svoj grijeh i zamolio oca da mu oprosti te ga primi nazad kao svoga radnika, a otac je sina obukao u najljepše haljine, stavio mu prsten i zaklao ugojeno tele te priredio veliko slavlje. To se baš nije svidjelo drugom sinu koji je cijelo vrijeme naporno radio, a onda mu je otac objasnio da se treba radovati jer jedan od njih bijaše mrtav i oživje odnosno izgubljen i nađe se. Nakon toga je mons. Sente progovorio o biblijski parovima Abrahamu i Sari, odnosno Davidu i Bat-Šebi, ženi Urije Hetita. Govorio je o njihovim odnosima te o kušnjama i grijesima koje su činili. Na primjeru Davidovu pojasnio je kako se čovjek krenuvši od manjega grijeha, ako ga ne prizna i ako ga želi sakriti, sve dublje i dublje potkopava i na koncu čini mnogo teže i veće grijehe, ali Božja je ljubav i dobrostivost neizmjerna pa čak i ako tada čovjek shvatio što je uradio, ustane se i skrušeno prizna Bogu svoj grijeh, ovaj ne samo da će mu oprostiti, nego će ga i obilato nagraditi.

Drugi dio programa održao se u katedrali sv. Terezije Avilske gdje je mons. Sente predvodio za sve prisutne ispit savjesti i to čitajući i tumačeći Deset Božjih zapovijedi. Nakon toga je uslijedila molitva Sv. Krunice, koju je predvodio ravnatelj vlč. Želimir Žuljević, te prilika za ispovijed.

Duhovna obnova završila je euharistijskim slavljem koje je predvodio također mons. Antun Sente ml. u koncelebraciji sa ravnateljem Žuljevićem, vjeroučiteljima Krunoslavom Siroglavićem i Marijanom Pavelićem te kancelarom Požeške biskupije Josipom Krpeljevićem. U homilji se mons. Sente spomenuo i najvećeg biblijskog para Marije i Josipa te je protumačio Josipovu veličinu i ulogu u Isusovu životu. Zaključio je da je bitno u svakoj situaciji dopustiti Bogu da nas vodi.

Na koncu euharistijskog slavlja ravnatelj vlč. Želimir Žuljević zahvalio je mons. Senteu da održanoj duhovnoj obnovi, a ovaj je pozvao djelatnike i roditelje da u Godini Božanskog milosrđa posjete Karlovac i Nacionalno svetište sv. Josipa koje je kardinal Bozanić proglasio mjestom posebne milosti.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 26. 11. 2015.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju