preskoči na sadržaj

Trećaši na terenskoj nastavi u Pakracu i Lipiku

U srijedu, 28. listopada 2015. godine učenici trećih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi bili su u Lipiku i Pakracu. Cilj ove terenske nastave je bio upoznati se za svojim zavičajem te upoznati izgled i posebnosti zavičajne regije, uočiti tipičnost naselja u zavičajnoj regiji, prikupljati, istraživati i usustavljivati nove podatke i obavijesti o zavičajnoj regiji, nabrojiti tipične biljke i životinje zavičaja.

 


Na terenskoj nastavi ukopno je bilo 43 učenika, učiteljice trećih razreda Anita Rašić i Josipa Petriška Jugovac te profesorica kemije Mirna Ivanko i majka učenice Rebeke Marušić, Ivana Marušić.

Dan smo započeli okupljanjem u školi i zajedničkim doručkom u 8:00h. Polazak autobusom je bio u 8:30h ispred OŠ Antuna Kanižlića. Zajedničko putovanje smo započeli molitvom te dogovorom o radu na terenskoj nastavi. Učenicima su dobili nastavne listiće na koje su upisivali sve što su zapažali o zavičaju (biljke, životinje, imena gradova, sela, rijeka).

U Lipik smo stigli u 9:40h te prvo posjetili voćarstvo Frutarija. Tamo smo mogli vidjeli cijeli pogon obrade jabuke, njeno pakiranje te proizvode od jabuke. Uz stručno vodstvo obišli smo cijeli pogon te vidjeli strojeve koji peru, čiste, suše, odvajaju  i pakiraju jabuke u kutije za prodaju. Tako pakirane jabuke se viličarem prevoze i slažu u spremište gdje se na određenim temperaturama čuvaju. Svatko je uzeo po jabuku koju je želio. Vidjeli smo i veliku hladnjaču za pohranu jabuka. Također smo vidjeli kako se radi sok od jabuke te kako se pakira. Saznali smo da se u voćarstvu Frutariji rade sokovi ne samo od jabuke nego i od trešnje i cikle te smo imali priliku degustirati fin i zdrav sok od jabuke.

Lijepo smo se zahvalili na obilasku te naš put nastavili prema Državnoj ergeli Lipik gdje smo stigli u 10:55h. Obišli smo i saznali smo da je Državnu ergelu Lipik osnovao grof  Izidor pl. Janković 1843.g. i od tada datira uzgoj i selekcija konja lipicanske pasmine. Nakon razgledanja imali smo priliku za jahanje gdje je red bio poprilično dug, a zadovoljstvo veliko.

U 12:05h krenuli smo prema Pakracu. U 12:15h stigli smo u Pakrac i posjetili crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje nas je dočekao i proveo crkvom vlč. Mario Rašić. Zajedno smo se pomolili i saznali nešto više o crkvi.

U 12:45h stigli smo do Muzeja grada Pakraca te uz stručno vodstvo naučili više o povijesti grada Pakraca. Muzej je osnovan 2009. godine. Nakon razgledanja muzeja uputili smo se prema autobusu te smo stigli u Požegu u 14:00h. Na povratku smo riješili nastavni listić o temama s kojim smo se upoznali.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 30. 10. 2015.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju