preskoči na sadržaj

PROSLAVILI BLAGDAN SVETE TEREZIJE AVILSKE

Na svetkovinu svete Terezije Avilske, 15. listopada, zaključena je Godina svete Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale koja je bila proglašena u Požeškoj biskupiji o 500. obljetnici njezina rođenja. Svečano euharistijsko slavlje u Katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević uz sudjelovanje kanonika Stolnog kaptola, svećenika Katedralnog arhiđakonata i središnjih biskupijskih ustanova te brojnih vjernika, među kojima i učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije.

 


Prije početka slavlja učenici Katoličke osnovne škole odjeveni u narodne nošnje, pod mentorstvom vjeroučiteljice Jasne Krstanović, pred relikvijom sv. Terezije podsjetili su na njezinu duhovnu veličinu i uveli nazočne u otajstvo njezina prijelaza s ovoga svijeta. 

Učenici pak Katoličke gimnazije uputili su blagdansku čestitku biskupu, katedralnom župniku, župnim vikarima i župljanima župe sv. Terezije te svim vjernicima Požeške biskupije. Biskup je u pozdravu podsjetio kako je sv. Terezija zaštitnica Katedrale, katedralne župe, Katolička gimnazija i grada Požega, te je kazao da se danas na poseban način želimo s njome sjediniti u molitvi za dobro svih nas. Rekao je da je stigao iz Rima sa zasjedanja Biskupske sinode kako bi s vjernicima grada Požege zaključio Godinu sv. Terezije i bio s njima molitelj, te da ovo slavlje požeške mjesne Crkve na svoj način poveže  sa sinodalnom aulom u kojoj ovih dana opća Crkva zastupljenu po biskupima iz cijeloga svijeta moli i promišlja o braku i obitelji.

Na početku homilije biskup je izrazio uvjerenje kako se sv. Terezija ne bi složila s time da pripovijedamo o njoj, jer je ona sva bila u Bogu te da će biti radosna što - potaknuti njezinim primjerom - danas s njome razmišljamo o naviještenoj Božjoj riječi. Na temelju  Ivanova evanđeoskog odlomka o susretu Isusa i Samarijanke na Jakovljevu zdencu, biskup je ukazao na Isusov izazovno aktualan odnos prema čovjeku  u svim njegovim dimenzijama. Na koncu misnog slavlja biskup je još rekao kako završava Godina sv. Terezije Avilske u Požeškoj biskupiji, ali ne završava njezina uloga u Katedrali i Biskupiji, ona i dalje svijetli svojim primjerom i djeluje svojim zagovorom, svjedočeći nam kojim se putem stiže do smisla, do vječnosti. Pozvao je sve, napose gimnazijalce, da poput sv. Terezije uvijek budu ljudi koji žive u Božjoj blizini.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 16. 10. 2015.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju