preskoči na sadržaj

SVEČANO OTVORENA NOVA ZGRADA ODGOJNO-OBRAZOVNOG CENTRA

U nizu svojih pastoralnih nastojanja na odgojno-obrazovnom području, Požeška biskupija je 12. rujna, otvorila novu zgradu Odgojno-obrazovnog centra u Požegi. Nakon otpjevanog gesla Centra „Duc in altum! – Izvezi na daleko!“ sve prisutne pozdravio je predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije Ivica Žuljević, podsjećajući kako je požeški biskup napravio važan  pastoralni iskorak na području odgoja i obrazovanja kako bi se u sadašnje četiri škole Požeške biskupije omogućio djeci i mladima odgoj i obrazovanje na temelju kršćanskih vrijednosti,  izražavajući uvjerenje da će nova zgrada pomoći još boljem i kvalitetnijem standardu odgoja i obrazovanja katoličkih škola u Požegi.


Potom je riječ uputio biskup Antun Škvorčević očitujući „radost što je Požeška biskupija zahvaljujući potpori dobročinitelja, napose Renovabisa iz Njemačke, uspjela podići novu školsku zgradu u okviru svoga požeškog Odgojno-obrazovnog centra, koja će služiti učenicima Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije. 

Za ovu prigodu je iz Njemačke u Požegu stigao dr. Gerhard Albert, čelni čovjek Renovabisa, ustanove Njemačke biskupske konferencije, koja pomaže ljudima u srednjoj i istočnoj Europi iz priloga solidarnosti njemačkih katolika, kojemu je biskup Škvorčević na njemačkom jeziku  kazao:  „Poštovani gospodine dr. Alberte! Izričem Vam srdačnu dobrodošlicu u Požegi u ovoj dragoj prigodi blagoslova zgrade katoličkog Odgojno-obrazovnog centra. Zahvaljujući vašem osobnom zauzimanju ona je izgrađena uz veliku financijsku potporu Renovabisa. Time ste nam omogućili dvoje: izgradnju školske zgrade, s jedne strane, te odgoj i obrazovanje mladih ljudi u evanđeoskim vrijednostima, s druge strane, kako bi ih oni jednog dana mogli svjedočiti u hrvatskom i europskom društvu. U ime učenika, njihovih roditelja i učitelja želim Vam izreći moju duboku zahvalnost. Neka Bog Vama i svim dobročiniteljima Renovabisa obilno uzvrati za spomenuto dobročinstvo.“

Program je pjevanjem popratio Zbor katoličke osnovne škole pod vodstvom profesorice glazbene kulture Ljube Šolić te Katedralni mješoviti zbor pod ravnanjem Alena Kopunovića Legetina. Kratkim šaljivim dijalogom na njemačkom jeziku predstavila su se djeca Katoličke osnovne škole, a monologom Petra Petrovića Katolička gimnazija.

Prigodnu riječ uputio je dr. Gerhard Albert, čestitajući Požeškoj biskupiji na čelu s njenim biskupom na trudu kojega je uložila u izgradnju nove zgrade Odgojno-obrazovnog centra.

U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta  riječ je uputio pomoćnik ministra Staša Skenžić, „ističući važnost postojanja i djelovanja vjerskih škola koje predstavljaju važno područje u sustavu odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj, jer katoličke škole nude i odgojni program kojemu je cilj: odgoj i obrazovanje po mjeri učenika, slobodnog za stjecanje novih znanja na najprimjereniji način, kvalitetnog obrazovanja, brigu za ljude i odgoj učenika u okruženju u kojem se promiče nacionalni identitet“.

Potom je otac biskup blagoslovio novu zgradu Odgojno-obrazovnog centra, nakon čega su svi sudionici slavlja imali mogućnost razgledati nove prostore.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 14. 9. 2015.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju