preskoči na sadržaj

ŠKOLA U PRIRODI - DALMATINSKI SPEKTAR

U ponedjeljak, 1.6.2015. učenici 4.a i 4.b razreda s učiteljicama Martinom Čerti i Lucijom Lucić uputili su se na višednevni izlet u Biograd na Moru  pod nazivom Dalmatinski spektar. U Nin smo došli oko 13:00h. Odmah smo po dolasku u pratnji stručnog vodiča razgledali staru gradsku jezgru, crkvu iz X.st i spomenik Grguru Ninskom. Upoznali smo se sa bogatom poviješću toga grada.


Potom smo se autobusom uputili prema Biogradu na Moru gdje smo se smjestili u hotel Adria. Nakon smještaja i kratkog osvježenja krenuli smo na kupanje. Dan smo završili večerom i šetnjom do grada.

Drugi dan smo započeli doručkom. Nakon doručka krenuli smo u razgled grada, te posjetili Gradski muzej i vidjeli iznimno zanimljivu izložbu „Blago potopljenog broda“ u pratnji kustosa Muzeja. Potom smo u grupama krenuli na vožnju podmornicom po Biogradskom akvatoriju. Upoznali smo se sa životom morske flore i faune. Vratili smo se u hotel na ručak. Poslijepodnevne sate proveli smo na kupanju i u školi plivanja.  Nakon večere zabavili smo se s glazbenim stolicama, te odmorili za nove izazove.

Treći dan smo posjetili Zadar. Lokalni vodič nas je poveo na razgled grada. Razgledali smo Kalelargu, Morske orgulje, Pozdrav Suncu, Trg pet bunara, Crkvu sv. Donata i Stošije. Nakon bogatog sadržaja kojeg nudi grad, posjetili smo Muzej antičkog stakla i uz pratnju kustosice  vidjeli radionicu za izradu predmeta od stakla metodom ručnog puhanja. Nakon ručka imali smo kratki odmor te školu plivanja. Prije večere smo organizirali nastavu. Učenici su ponovili prirodu i slikovno prikazali svoje doživljaje. Nakon večere organiziran je izbor za Miss i Mistera.

Četvrti dan smo započeli sv. misom u Šibenskoj katedrali. Nakon mise lokalni vodič nas je upoznao sa Krešimirovim gradom i bogatom kulturnom i povijesnom dimenzijom toga grada. Potom smo krenuli prema NP Krka. Nakon ručka prošetali smo poučnom  stazom Visovačkog i Prokljanskog jezera, Skradinskog buka i Starih mlinica. Na koncu smo krenuli prema hotelu i u grupama nastavili školu plivanja te redovnu nastavu gdje smo ponovili sadržaje matematike. Nakon večere učenici su se zabavili uz pidžama party.

Peti dan smo krenuli sa doručkom, te spremanjem stvari i odjavom iz hotela. Do ručka smo imali vremena za zadnje kupanje na bazenima. Nakon zabave i veselog druženja ručali smo i krenuli prema Smiljanu. U pratnji stručnih vodiča razgledali smo bogat i zanimljiv Memorijalni centar „Nikola Tesla“.

Bogati za jedno novo iskustvo i puni krasnih doživljaja naši četvrtaši napuštaju razrednu nastavu i postaju naši veliki učenicI.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 12. 6. 2015.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju