preskoči na sadržaj

Izlet prvašića

Tajne užeg zavičaja

U ponedjeljak, 8. lipnja 2015. učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama Martinom Rajič, Barbarom Tus-Sedlar te učiteljicom produženog boravka Marinom Dimovski, puni dobrog raspoloženja, uputili su se na izvanučioničku nastavu. Prva stanica bio je grad Pletenica. Nakon panoramskog razgleda grada, obišli su crkvu sv. Nikole i Svetište Gospe od Suza o čemu im je više rekao župnik Antun Ćorković. Nakon toga, slijedio je zajednički i veseli doručak te igra na perivoju Svetišta. 


Potom su posjetili mjesto Buk, Mljekaru BIZ. Učenike je dočekao vlasnik te nekoliko djelatnika mljekare. Uz prigodni film upoznali su ih s tehnologijom nastanka pasteriziranog mlijeka i njihovih mliječnih proizvoda koje su učenici potom mogli probati te ponijeti svojim domovima.

Iduća stanica izvanučioničke nastave bila je Velika. Nakon razgleda mjesta iz autobusa uputili su se u crkvu sv. Augustina koju su detaljnije upoznali. Zatim odlaze u mjesto Stražeman gdje su razgledali crkvu sv. Mihaela arkanđela. Nakon razgleda uputili su se prema mjestu Turnić, točnije u restoran „Stari fenjeri“. Slijedila je kratka igra učenika, a potom  fini, željno iščekivani ručak učenika koji je tog vrućeg dana odlično upotpunio sladoled. Nakon slasnog ručka učenici su imali slobodno vrijeme za igru i odmor.

Iduća stanica bio je Park prirode Papuk, gdje ih je dočekao stručni vodič Parka prirode Papuk, gospodin Mesić. Slijedilo je upoznavanje s odredištem, ugodna šetnja, ali i avantura uz Jankovačka jezera do izvora Jankovačkog potoka. Učenici su potom imali slobodno vrijeme za odmor, igru i rekreaciju na terenima Planinarskog doma Jankovac. Bila je to prava uživancija. Prvašići su se potom preko Orahovice i Našica uputili do Kutjeva koje je bilo njihova posljednja stanica puta. Nakon panoramskog razgleda grada iz autobusa, posjetili su crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije gdje ih je dočekao župnik Marijan Đukić.

U autobusu se, na putu prema Požegi, održao kviz znanja za učenike te dodjela prigodne nagrade pobjednicima. Osim kviza slijedila je velika zahvala našem vozaču, tati našega prvašića Luke Bazine te odličnoj stručnoj pratiteljici puta koji su im ovaj put dodatno upotpunili i uljepšali.

Piše: Barbara Tus-SedlarPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 10. 6. 2015.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju