preskoči na sadržaj

Započeli slavlje Dana škole sa svetom Terezijom

U sklopu obilježavanja Dana škole i blagdana Svetoga Josipa učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole, zajedno s brojnim vjernicima, dočekali su  relikvije sv. Terezije Avilske – neraspadnuto stopalo desne noge i njezin hodočasnički štap, 17. ožujka u požeškoj katedrali . U svečanoj procesiji u kojoj su bili i naši učenici, moći su unesene u Katedralu, a nakon pozdrava župnika Ivice Žuljevića slijedio je program u kojem je pored katedralnog zbora pod vodstvom mo. Alena Kopunovića Legetina  sudjelovao i Dječji zbor Katoličke osnovne škole pod vodstvom profesorice glazbe Ljube Šolić, zatim učenici iste  škole, svećenički aspiranti iz požeškog Kolegija, te članovi hodočasničkog tima „Puta svjetla“.


Karmelićanin Dražen Marija Vargašević ukratko je predstavio značenje i cilj hodočašća „Puta svjetla“. Podsjetio je da se u Požegi dogodio poseban i jedinstven milosni događaj. Naime, požeška crkva sv. Terezije Avilske nakon uzdignuća na čast Katedrale i njezinog preuređenja dobila je moći ove obnoviteljice karmelskog reda tako da je taj susret njezinih zemnih ostataka bio za njezine štovatelje neprocjenjivo duhovno blago. Nakon što je objasnio značenje relikvije svetaca o. Vargašević je o cilju puta kazao da je ovaj “Put“ znak nade u duhovni rast i u preobrazbu naše duše i cijelog bića slici Kristovoj i da je to uloga karizme svete Terezije već petsto godina. Koordinatorica puta svjetla Amaya Alvarez Benfele koja je s relikvijom svete Terezije prošla više od trideset zemalja svijeta posvjedočila je kako ju je ovo hodočašće na poseban način duhovno obogatilo. Profesor Ivica Bedeničić ukratko je predstavio život prve crkvene naučiteljice, a zatim je kolegijaš David Dubočanac predstavio njezinu duhovnu baštinu

Proslava Dana škole nastavljena je idućeg jutra, 18. ožujka euharistijskim slavljem koje je predvodio biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima i đakonima grada Požege te karmelićanima koji su dopratili relikvije. Pozdravljajući sve prisutne, biskup  je podsjetio da se za deset dana, idućega 28. ožujka navršava petsto godina od rođenja sv. Terezije Avilske i izrazio radost što Požeška biskupija ima čast u svojoj katedrali biti dionicom „Puta svjetla“ po moćima sv. Terezije Avilske. Na poseban način pozdravio je učenike Katoličke gimnazije čija je zaštitnica sv. Terezija Avilske te učenike Katoličke osnovne škole, koji su se dan uoči svetkovine sv. Josipa, zaštitnika njihove škole, pridružili euharistijskom slavlju u čast sv. Terezije koja je mnoge svoje teške životne situacije povjeravala upravo tom svecu, kojem je pripisala i čudesno ozdravljenje nakon trogodišnje nepokretnosti. Pozdrav dobrodošlice biskup je uputio i prisutnim karmelićanima, napose provincijalu Hrvatske karmelske provincije sv. Josipa u Zagrebu o. Srećku Rimcu te o. Ivánu de Jesus, predstavniku karmelske obitelji iz Avile. Pjevanjem gesla Godine sv. Terezije Avilske „Samo je Bog dostatan“ prisutni vjernici oraspoložili su svoje srce za sudjelovanje u svetom slavlju te na poziv biskupa Antuna ispitali svoju nutrinu kako bi srce oslobodili od svega  što priječi zajedništvo s Bogom.

Pri svršetku euharistijskog slavlja prisutni vjernicu su pred relikvijama sv. Terezije Avilske, predvođeni biskupom Antunom izrekli molitvu u kojoj su povjerili cijelu Biskupiju njezinu moćnom zagovoru, te potom zapjevali geslo „Samo je Bog dostatan“. Biskup je  još jednom zamolio sv. Tereziju da svojim zagovorom bdije nad vjernicima grada Požege i Požeške biskupije da nikada ne odlutaju s puta srca te ostanu vjerni Isusu Kristu. Najavio je da će se Požeška biskupija idućega 28. ožujka, na 500. obljetnicu rođenja sv. Terezije pridružiti papi Franji i karmelskoj obitelji u molitvi za mir u svijetu, da će na tu nakanu napose moliti mladi navečer u Katedrali za vrijeme svoga redovitog klanjanja. Zahvaljujući svima, osobito pratnji Terezijinih relikvija na sudjelovanju u svetom slavlju, na sve je zazvao  Božji blagoslov.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 18. 3. 2015.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

AKTIVNOSTI TIJEKOM DOŠAŠĆA

* četvrtak, 6.12.2018. - Večer matematike sa sv. Nikolom;
* nedjelja, 16.12.2018. - Od Kalvarije prema Sokolovcu - izlet "Pegaz"
* utorak, 18.12.2018. - Advent u Požegi "Učenička zadruga Sv. Josip";
* četvrtak, 20.12.2018. - Božićna priredba u 18h;
Tijekom adventskog vremena u školi će se organizirati različite karitativne
radionice u svrhu prikupljanja pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju