preskoči na sadržaj

SVEČANO OBILJEŽILI DAN ŠKOLE I SVETKOVINU SVETOG JOSIPA

U predvečerje blagdana sv. Josipa, u srijedu 18. ožujka, u obnovljenoj Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi učenici Katoličke osnovne škole proslavili su prigodnim programom svetkovinu sv. Josipa, njihova zaštitnika i Dan škole. Velik broj roditelja i uzvanika odazvao se našem slavlju te zajedno s učenicima i djelatnicima proslavio ovaj poseban događaj za našu školu.


Program je svečano započeo pjesmom „Idite k Josipu“ u izvedbi zbora Katoličke osnovne škole pod ravnanjem profesorice Ljube Šolić, nakon čega je profesorica Nada Lodeta pročitala kratko promišljanje o svetom Josipu. Nakon toga publika je uživala u toploj recitaciji pjesme Tihi svetac Rajmunda Kuparea, koju su izvele blizanke Nika i Iva Miličević. U formi dijaloga, temeljem literarnog rada Magdalene Čolić, u izvedbi same autorice i Filipa Križanca, sveti je Josip došao k nama u Dvoranu sv. Terezije Avilske pa smo ga pitali. „Raspjevani mali katolici“, kako ih je nazvao voditelj programa profesor Ivan Bedeničić, otpjevali su na latinskom jeziku pjesmu „Psallite Deo nostro, psallite“ – „Pjevajte Bogu našemu, pjevate“.

Kako bi se osvijestila potreba učenja jezika, ali i činjenica da je i hrvatski jezik dio svjetske zajednice jezika, sa željom da u molitvi budemo zdr4uženi s cijelim svijetom, skupina učenika izrecitirala je molitve na hrvatskom, engleskom, njemačkom i latinskom jeziku, a zbor je još jedanput pokazao kako je pjesma dvostruka molitva.

U nastavku je programa plesna skupina petih i šestih razreda zabavila publiku, a simpatične učenice prvog razreda Marija Fridrih i Margareta Jakobović otpjevale su pjesmu „Ljubičice“.

Pri završetku programa učenici su pokazali svu svoju svestranost i predstavili publici svoje nagrađene uratke. Hana Boban je izrecitirala svoju pjesmu „Predanost“ koja je nagrađena na 4. Susretu hrvatskog duhovnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“. Posjetitelji su imali priliku čuti i radijsku emisiju pod uredništvom Dore Marije Marić i Leonarde Zelenike, koja je pozvana na državnu razinu natjecanja LiDraNo i tako uvrštena u deset najboljih u Hrvatskoj. 

Na koncu je riječ preuzeo ravnatelj Želimir Žuljević koji je čestitao svetkovinu Svetog Josipa. Zahvalio je svima koji su svojom prisutnošću uveličali proslavu Dana škole, krenuvši od gradonačelnika Vedrana Neferovića, njegova zamjenika Darka Puljašića i drugih, a najveću je zahvalu uputio našem biskupu dr. Antunu Škvorčeviću, osnivaču Škole, te ga je pozvao na pozornicu. Ondje su učenici ocu biskupu predali prigodan dar, nakon čega je biskup Antun preuzeo riječ. Biskup je pozvao sve prisutne da poput svetog Josipa njeguju tišinu jer tišina razumije drugoga. –Želio bih uistinu da vi, djeco u našoj školi, rastete u svakom pogledu. Želio bih da osiguravate prostore tišine u svojim srcima i da u njima kroz molitvu budete dodirnuti Nebom, onom puninom zakojom vi čeznete i za koju vas je Bog stvorio. S tim mislima i osjećajima čestitam svima vama, učenicima i djelatnicima Dan škole i svetkovinu Svetoga Josipa – zaključio je naš pastir msgr. Antun Škvorčević

Program je završio uz zvonke zvuke našeg zlatnog zbora i prigodnu pjesmu posvećenu svetom Josipu, zaštitniku lijepe nam Hrvatske i Katoličke osnovne škole u Požegi.

Sveti Josipe, moli za nas! 

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 19. 3. 2015.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju