preskoči na sadržaj

Obratite se i vjerujte Evanđelju

Na Čistu srijedu, 18. veljače, biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali za učenike Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi. U koncelebraciji bio je predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije vlč. Ivica Žuljević, ravnatelji spomenutih škola vlč. Želimir Žuljević i vlč. Robert Mokri te svećenici djelatni u župi sv. Terezije Avilske i središnjim biskupijskim ustanovama.


Pozdravljajući učenike, biskup je protumačio kako Pepelnicom započinje korizma koja nas podsjeća na Isusov četrdesetodnevni boravak u pustinji povezan s napastovanjem Zloga, gdje je on očitovao svoje posvemašnje opredjeljenje vjernosti Očevu poslanju. Rekao je kako korizmu ne smijemo shvatiti kao nešto što se odnosi na druge.  Istaknuo je da dolazak na slavlje u Katedralu doziva učenicima u svijest da je to vrijeme darovano svakome pojedinom od njih kako bi provjerio sebe u vlastitom nutarnjem životu, opredjeljenjima za Boga i osobnu izgradnju, da ne postanu žrtve inercije i sebičnosti  koja razara. Pozvao ih je da se u ovom slavlju raspolože za korizmeni hod učvršćivanja svoga životnog opredjeljenja s Bogom.

Biskup je u homiliji ponajprije pojasnio učenicima razlog zbog kojeg su napustili svoje školske klupe i došli na slavlje Čiste srijede u Katedralu. Rekao je da je izgradnja kršćanske kulture posebnost katoličkih škola, a ona se sastoji u tome da učenici uz usvajanje znanja - kao i u drugim školama - imaju i programe u kojima nastoje otvarati svoja srca Bogu kako bi on po služenju Crkve u njihova mladenačka bića unio svoje svjetlo i smisao, ugradio u njihove savjesti snagu svoga Duha, te se izgrađivali u cjelovite osobe znanja, srca i poštenja. Kazao je da je njihovo sudjelovanje na slavlju početka korizme sastavni dio odgojno-obrazovnog projekta katoličke škole. Ukazao je na ljepotu mladenačke slobode kad se ona nađe u razgovoru sa svojim Bogom, u njemu otkriva istinu o sebi i opredjeljuje se po njoj živjeti.

Nakon homilije, uvodeći u obred pepeljenja biskup je kazao mladima da nas prah koji si posipamo po glavi podsjeća na našu nemoć pred prolaznošću i smrtnošću i ujedno svjedoči vjeru koliko smo jaki u Isusu Kristu koji je pobijedio našu smrt.

Pri svršetku slavlja prisutna djeca i mladi uputili su molitvu  sv. Tereziji Avilskoj, a školski zbor Katoličke osnovne škole, koji je i animirao pjevanje na cijeloj misi, zapjevao je geslo: „Samo je Bog dostatan!“ Biskup je potom zahvalio svima za sabrano srce kojim su slavili početak korizme i zazvao Božji blagoslov na sve ono što će tijekom toga vremena nastojati činiti, pozivajući ih da svoju vjernost Bogu svjedoče napose sudjelovanjem na nedjeljnoj svetoj misi. 

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 19. 2. 2015.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju