preskoči na sadržaj

Kako se nositi s izazovima i poteškoćama odgoja

U četvrtak, 11. prosinca, u dvorani Glazbene škole u Požegi održana je tribina pod nazivom Kako se nositi s izazovima i poteškoćama odgoja. Tribinu je organizirao Odgojno-obrazovni centar Požeške biskupije prvenstveno za roditelje učenika koji pohađaju katoličke škole, kao i za djelatnike te sve ostale zainteresirane.


Susret je započeo prigodnom adventskom pjesmom koju je animirala profesorica Ljuba Šolić, nakon čega je sve prisutne pozdravio predstojnik Ureda za katoličke škole vlč. Ivica Žuljević te je riječ predao požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću.

Preuzvišeni otac biskup Antun, nakon pročitane Poslanice sv. Pavla Titu, također je pozdravio sve prisutne i izrazio radost zbog zajedničkog susreta u predbožićno vrijeme. Objasnio je roditeljima kako su se samom odlukom da postanu roditelji upustili u veliku avanturu kroz koju se prožimlju mnoga odricanja i žrtve te im je od srca zahvalio na tome. Istaknuo je važnost odgoja koji počinje samim čudom rođenja, te se nastavlja i nadopunjuje u školi.

Nakon biskupovih riječi kratko razmišljanje o došašću, koje je priredila vjeroučiteljica Jasna Krstanović, pročitala je učiteljica Ivana Čuljak. Potom je vlč. Žuljević predstavio predavačice gospođu Ivanu Rajčević Vujanić, psihologinju u Prvoj katoličkoj osnovnoj školi u Zagrebu, te gospođicu Ivanu Petrak, voditeljicu Nacionalnog ureda Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole.

Gospođa Rajčević Vujanić je u svom predavanju progovorila o partnerskom odnosu u odgoju između škole i roditelja. Govorila je metodama rješavanja problema na relaciji roditelj-učenik-učitelj, te je roditeljima protumačila različitosti kod djece, napose kod učenja i usvajanja pojmova i činjenica. Pojasnila je kako je pamćenje ograničeno te je savjetovala roditeljima metode i principe po kojima trebaju poticati svoju djecu na rad i učenje.

Gospođica Petrak je nakon kratkog svjedočenja o suradnji s roditeljima zaključila kako se svako dijete mora stalno pratiti kako bi se što prije primijetila odstupanja u njihovu ponašanju, a sve u svrhu pravovremenog djelovanja prije nego što nastanu problemi.

Na koncu je predstojnik Ureda vlč. Ivica Žuljević zahvalio predavačicama, djelatnicima škola i napose roditeljima što su uredili svoje vrijeme tako da mogu sudjelovati na predavanju.


Priloženi dokumenti:
Prezentacija_s_predavanja.pptx (4.01 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 12. 12. 2014.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju