preskoči na sadržaj

Advent započeli misom u školskoj kapelici

Na prvu zornicu, 1. prosinca održana je u kapelici Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije u Požegi sveta misa koju je predvodio biskup dr. Antun Škvorčević za profesore i učitelje Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole. U koncelebraciji je bio  Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji, Robert Mokri, ravnatelj Katoličke gimnazije, Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole, Anto Ivić, vjeroučitelj, te kancelar Goran Lukić.


U uvodu u misno slavlje biskup je pozdravio pristune te protumačio riječi ulazne adventske pjesme „Padaj s neba“ koje potiču da otvorenost ljudskog srca Bogu koji nam dolazi u susret. Naglasio je kako svaki profesor u školu dolazi s točno određenim ciljem koji mu određuje njegova struka te da je u svoj toj raznolikosti učiteljskih poslanja upravo kapelica mjesto gdje svi učitelji i profesori imaju isti cilj, uskladiti svoj život s Božjom voljom i planom spasenja.

Biskup je homiliju započeo razmišljanjem o zori, pobjedi svjetla nad mrakom. Istaknuo je kako su stariji ljudi nekoć imali prisniji odnos s prirodom pa tako i s dinamikom dana i noći te su dublje proživljavali zoru kao važan dio dana, trenutak kada svjetlo pobjeđuje mrak, kada noć prelazi u dan, te su rado otvarali svoje srce kako bi u njemu Isusova prisutnost postala snažnim svjetlom što razgoni mrak. Posvijestio je kako je upravo smisao adventske priprave za Isusovo rođenje u tome da se u nama dogodi zora, da svjetlo nadvlada mrak. Mrak kao životno iskustvo straha i samoće ima također svoj pedagogiju. Potiče nas da tražimo blizinu i zajedništvo dragih ljudi, da ne ostanemo sami u svojoj nemoći već se u životnome mraku otvorimo Bogu koji je svjetlo te u molitvi i zajedništvu iščekujemo svoju zoru i svoj spas. Na temelju biblijskog teksta biskup je podsjetio kako uzeti satnik iz evanđelja, kojega Isus ozdravlja, podiže na noge, vraća mu živost i gipkost, u dubini savjesti pita nas gdje smo mi to uzeti i pogrbljeni te nas upućuje na Isusa koji je naša duhovna radost i zdravlje. Istaknuo je kako naša sretna budućnost ne ovisi o ljudskim politikama i proračunima ili suvremenim „prorocima“ koji predviđaju propast svijeta zanemarujući Evanđelje kao Radosnu vijest, već o našoj otvorenosti za Boga koji je već zahvatio u našu budućnost darujući nam radost bez kraja u zajedništvu s njime. U smjeru otvorenosti, radosti i zajedništva biskup je usmjerio duhovne korake profesora na početku adventa potičući ih da budu Božji suradnici u donošenju svjetla i preobrazbi svijeta. Pjevanje na misnom slavlju predvodio je vjeroučitelj Mario Večerić zajedno s profesorima.

Izvor: Požeška biskupijaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 2. 12. 2014.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju