preskoči na sadržaj

Ovacije u prepunoj šibenskoj katedrali

Minulog vikenda, zbor učenika naše škole bio je u posjeti Šibeniku i šibenskoj Katoličkoj osnovnoj školi. To je bila svojevrsna nagrada za osvojeno prvo mjesto i Zlatnu plaketu u Varaždinu. Kako bi se naše škole, ali i učenici i njihove obitelji još više zbližili, naši su učenici bili smješteni kod svojih šibenskih vršnjaka i njihovih obitelji.


Središnji događaj ovog izleta bio je koncert našeg zbora u katedrali sv. Jakova, u subotu 18. listopada. U tematski trodjelnom koncertu Zbor se šibenskoj publici, pod ravnanjem profesorice Ljube Šolić, predstavio opusom duhovnih i domoljubnih skladbi te skladbama za djecu. Dio programa sadržavao je pjesme s kojima je Zbor sudjelovao na Državnom natjecanju. Za izvanrednu glazbenu pratnju pobrinuo se mladi požeški svećenik vlč. Mario Večerić. Uz naš zbor na koncertu su nastupili i katedralni dječji zbor pod ravnanjem profesorice Jelene Mikulandre i zbor škole domaćina pod vodstvom profesorice Luiđe Cvitan. Prepuna katedrala bila je ispunjena skladnim pjevanjem koje je publika oduševljeno nagrađivala dugotrajnim pljeskom i ovacijama. Na kraju koncerta svim izvođačima uputio je svoju pastirsku riječ te se zahvalio otac biskup msgr. Ante Ivas, a prigodnim riječima obratili su se i ravnatelji sestrinskih škola vlč. Želimir Žuljević i s. Mandica Starčević.

U sklopu posjeta Šibeniku učenici su obišli neke od znamenitosti grada i toga kraja lijepe nam Hrvatske, među ostalima Nacionalni park "Krka", povijesni gradić Skradin, šibenski Aquarium i Nacionalno svetište prvog našeg svetca - sv. Nikole Tavelića. 

Učenici su također sudjelovali i na nedjeljnom euharistijskom slavlju u katedrali sv. Jakova koje je predvodio ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi vlč. Želimir Žuljević, a koncelebrirali su vlč. Mario Večerić i don Krešimir Mateša, katedralni župnik iz Šibenika.

Ovim se putem zbor učenika Katoličke osnovne škole u Požegi zajedno sa svojom mentoricom i voditeljima, od srca zahvaljuje ljubaznim domaćinima, napose obiteljima u kojima su bili smješteni, kao i domaćinu i organizatoru susreta Katoličkoj osnovnoj školi iz Šibenika, na čelu s ravnateljicom s. Mandicom Starčević, na gostoprimstvu i ljubavi koja se mogla osjetiti na svakom koraku. VELIKO HVALA!

MNOŠTVO FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 20. 10. 2014.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju