preskoči na sadržaj

Natjecanja učenika u školskoj godini 2013./2014.

S krajem nastavne godine završila su i natjecanja učenika na školskim, županijskim i državnim razinama. U našoj školi održana su natjecanja  iz matematike, geografije, tehničkog odgoja i informatike. Učenici koji su ostvarili potreban broj bodova pozvani su na županijska natjecanja.


Županijsko natjecanje iz matematike održano je u Gimnaziji Požega, a našu školu predstavljali su Marin Grbeš i Hana Boban iz 4. b razreda učiteljice Monike Kir-Petričević. Hana je osvojila 4. mjesto, a Marin 8.

Na Županijskoj smotri zborova Požeško-slavonske županije zbor Katoličke osnovne škole pod dirigentskom palicom prof. Ljube Šolić, odlično se predstavio te je pozvan na državnu razinu na kojoj je osvojio Zlatnu plaketu.

Prvi put se u povijesti neka Katolička osnovna škola plasirala na državno natjecanje zborova, a uspijeh je tim veći što je odmah osvojila prvo mjesto pa od srca čestitamo prof. Ljubi i Zboru.

Županijska smotra LiDraNo održana je u Kutjevu. U kategoriji Samostalni novinarski izraz sudjelovale su Petra Kordić, Lucija Morvaj i Dora Marija Marić iz 5.b razreda s voditeljem novinarske grupe prof. Vjekoslavom  Marićem. U kategoriji   za najbolji  Školski list, naš list „Emanuel“ pod vodstvom prof. Vjekoslava  Marića, a urednice Leonarde Zelanika, predložen je za državnu razinu.

U kategoriji Literarni izraz uz mentoricu  Romanu Thür, našu školu predstavljale su Petra Tomšić i Mia Ćorluka iz 5.b, te Stjepan Filipović iz 3.b sa svojom učiteljicom Martinom Čerti. Petrin i Stjepanov rad su pohvaljeni,  a  kao šećer na kraju, predložena pjesma za državnu razinu Mie Ćorluka  „Kiša i grad“ i pozvana je na državnu smotru LiDraNo koja se održava od 23. do 25. ožujka 2014.u Primoštenu.

To je veliki uspjeh i promocija naše škole, stoga od srca čestitamo našim sudionicama, prof. Romani i učenici 5.b Miji Ćorluka.

Na županijskom natjecanju iz informatike, pod vodstvom prof. Dalibora Starčevića, održanom u Tehničkoj školi,  naši učenici iz 5.a razreda,  Šimun Banović i Marta Štimac osvojili su 2. (  Šimun ) i 3. mjesto  (Marta ).

Učenici Šimun Banović i Luka Mršić iz 5.a pozvani su na županijsko natjecanje iz geografije u Pleternicu gdje su također ostvarili zapažene rezultate. Pod vodstvom prof. Davorke Olić-Mikić, Šimun je ponovo osvojio 2. mjesto, a Luka 4.

Učenica 5.a razreda Marta Štimac zajedno s mentorom prof. Ivanom Šarićem bila je na županijskom natjecanju  iz tehničkog odgoja u Pakracu, te je osvojila 3. mjesto.

Pod mentorstvom prof. Romane učenica 5.a  Mateja Raljević objavila je nekoliko svojih pjesama u zbirkama koje su nastale kao rezultat raznih natječaja. Tako je pjesma „Skromni“ odabrana za zbornik radova 3.susret hrvatskog dječjeg duhovnoga stvaralaštva " Stjepan Kranjčić",  a također joj je objavljena i pjesma „Hrvatska“ u zbirci Pjesmom njegujem riječ, čuvam jezik i njegova narječja. Valja istaknuti da su u istoj zbirci tiskane i pjesme Helene Kesić i Matea Jakovca „Odrasli“ odnosno „Poruka odraslima“.

Pod mentorstvom učiteljice Ivane Đaković učenici trećeg, četvrtog i petog razreda odlično su se predstavili i na Drugom festivalu matematike u Lipiku.

Osim na Drugom festivalu matematike učenici su se natjecali i na međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica". Ovo je natjecanje koncipirano u nekoliko razina, ovisno o razredu tj. starosti učenika. Tako je na razini "Leptirić" učenica 3.b razreda Monika Tomaca završila među 10% najboljih. Učenici četvrtih i petih razreda natjecali su se na istoj razini pod nazivom "Ecolier", a među 10% najboljih na ovoj razini svoja imena pronašlo je troje učenika. Najbolja je među njima Tena Korov, učenica 4.a razreda, slijedi ju Šimun Banović iz 5.a i Frano Romić iz 5.b razreda.

Čestitamo svim sudionicima i njihovim mentorima na županijskim natjecanjima i smotrama, a osobito onima koji su polučili značajnije rezultate. Bravo za sve!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 26. 6. 2014.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju