preskoči na sadržaj

Obilježili Dan škole programom i klanjanjem u Katedrali

U požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske održan je 18.ožujka, u predvečerje svetkovine sv. Josipa, zaštitnika Katoličke osnovne škole, molitveni, glazbeni i scenski program učenika u prigodi proslave Dana škole. 


Na početku programa koji je počeo pjesmom o sv. Josipu, koju je izveo zbor škole pod vodstvom prof. Ljube Šolić, nazočnima se obratio  ravnatelj Ivica Žuljević koji je srdačno pozdravio nazočne učenike, roditelje, ostale uzvanike, a posebno biskupa dr. Antun Škvorčevića, osnivača škole.

Potom je biskup učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima škole na čelu s ravnateljem čestitao Dan škole i njihova zaštitnika sv. Josipa. On je podsjetio da škola ima pet razreda i da je potrebno dograditi sadašnju zgradu kako bi ona bila dovoljna za svih osam razreda. 

–Najljepše u Katoličkoj osnovnoj školi su naša djeca s onom svojom otvorenošću i radošću koja iščekuju da njihova srca budu ispunjena, ne bilo čime, nego nečim lijepim, istinskim, Božjim. Zato s posebnim osjećajem poštovanja i radosti pozdravljam vas, djeco, i vama prvima čestitam Dan vaše i naše škole. Sa zahvalnošću Bogu, ali onda i sa zahvalnošću vama roditeljima, djelatnicima naše škole na čelu s ravnateljem, želio bih potvrditi ono što dalje nosim u svom srcu, a to je da Katolička osnovna škola nisu zgrade već ponajprije ova djeca, vi roditelji i djelatnici. Tek naša zajednička suradnja, a onda osobito naša jasnoća što zapravo želimo od ove djece, od svojih obitelji, od naše hrvatske domovine može dati odgovor što zapravo želimo i s Katoličkom osnovnom školom. Bilo bi tužno kada bi ova djeca, u svojoj otvorenosti, u svojim srcima bila ispunjena ili ispunjavana nekim sadržajima koji ih ne potvrđuju u dostojanstvu i koji na koncu ne obećavaju onu budućnost hrvatske domovine koju svi želimo, budućnost dostojnog čovjeka koji nosi vrijednosti života, ulaže sebe u te vrijednosti  i živi svoj smisao i izgrađuje svoju zemlju. Želio bih zahvaliti vama roditeljima što to razumijete i što u svojoj suradnji s djelatnica Katoličke osnovne škole  izgrađujete upravo takav sustav  koji uključujete u svoju djecu. Neka sv. Josip koji se svojom jednostavnošću, a  tako velikom otvorenošću za Boga i razumijevanje njegovih nauma, pomogne svima nama u našoj Katoličkoj osnovnoj školi i da mi razumijemo Božje naume o nama i surađujemo s njime i tako rastemo, ne samo u znanju, nego i u cjelovitosti svoga bića – poručio je biskup Škvorčević.

Nakon toga počeo je program koji je osmislila profesorica Šolić, a isti je bio prožet duhovnom glazbom, molitvom i scenskim pokretom te je dočarao važnost i značaj sv. Josipa, posebno za hrvatski narod, naše obitelji i Katoličku osnovnu školu. Tijekom programa izrečene su i različite molitve sv. Josipu uz prikaz slika velikog formata koje su izrađivali učenici svih razreda. Program je završio klanjanjem pred Presvetim koje je predvodio vlč. Ivica Bošnjak, a tijekom kojega su svi nazočni molili za učenike, nastavnike i djelatnike škole, za roditelje učenika, za osnivača škole, za svećenike i redovnike, za školske kolege i prijatelje, za djedove i bake, za župana, gradonačelnika, svoj grad…

Na kraju su svi zajedno otpjevali i izmolili molitvu sv. Josipu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 19. 3. 2014.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

AKTIVNOSTI TIJEKOM DOŠAŠĆA

* četvrtak, 6.12.2018. - Večer matematike sa sv. Nikolom;
* nedjelja, 16.12.2018. - Od Kalvarije prema Sokolovcu - izlet "Pegaz"
* utorak, 18.12.2018. - Advent u Požegi "Učenička zadruga Sv. Josip";
* četvrtak, 20.12.2018. - Božićna priredba u 18h;
Tijekom adventskog vremena u školi će se organizirati različite karitativne
radionice u svrhu prikupljanja pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju