preskoči na sadržaj

DJELATNICI KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE POSJETILI ŠIBENIK

Prigodom Dana učitelja koji se obilježava 5. listopada, djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi, pod vodstvom ravnatelja vlč. Ivice Žuljevića, odlučili su spojiti ugodno s korisnim te su u ponedjeljak, 7. listopada,  u ranim jutanjim satima krenuli put Šibenika u posjet svojoj sesrtinskoj školi. Taj se susret dogovara i odgađa već gotovo punih pet godina, te je napokon ovaj put, na oduševljenje mnogih Požežana i Šibenčana, i realiziran.  


Dobro raspoleženi djelatnici naše škole stigli su u Šibenik u prijepodnevnim satima te su nakon smještaja u sobe, krenuli u razgledavanje i upoznavanje prostora šibenske Katoličke osnovne škole. Razgledavanje i upoznavanje s aktivnostima predvodila je ravnateljica Škole sestra Mandica Starčević sa svojim suradnicima. Nakon razgledavanja škole uslijedio je obilan ručak te kratak odmor.

U poslijepodnevnom vremenu domaćini su nas poveli u obilazak znamenitosti grada Šibenika. Tako smo imali priliku vidjeti samostansku crkvu sv. Lovre i grob službenice Božje Majke Klare Žižić gdje nas je s njezinim  likom i djelom, te povijesnim okolnostima upoznala vicepostulatorica s. Terezija Zemljić. Obilazak je nastavljen posjetom crkvi i muzeju sestara benediktinki uz vedro tumačenje s. Fortunate. Posjetili smo i Nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića gdje nas je pozdravio i upoznao sa Svetištem fra Nikola Mate Roščić. Na koncu smo posjetili i katedralu sv. Jakova, nakon čega je uslijedio prijem kod šibenskog biskupa mons. Ante Ivasa koji nas je upoznao sa životom u Biskupiji i potakao na ustrajan rad na kvalitetnom odgoju mladih naraštaja. Ovom je prigodom ravnatelj Žuljević predstavio djelovanje škole u Požegi od njezinog osnutka do danas.

U večernjem dijelu su djelatnici obiju škola imali priliku, za međusobno bolje upoznavanje i razmjenu iskustava uz obilatu večeru i tamburaše. Također je ovom prilikom ravnatelj darivao naše domaćine.

 

Drugog smo dana posjetili, uz pratnju domaćina, matičnu kuću Sestara franjevki od Bezgrješne, čijem redu pripada i ravnateljica šibenske škole, sestra Mandica. Ondje su nas dočekale sestre predvođene časnom majkom sestrom Zdravkom Gverić i kućnom predstojnicom sestrom Nevenkom Grgat te su nam predstavile svoj način života kao i djelokrug svojih aktivnosti. Nakon toga krenuli smo u posjet franjevačkom samostanu na otočiću Visovcu koji se smjestio usred prekrasne rijeke Krke. Nakon kratke vožnje čamcem, tamo nas je dočekao fra Stojan Damjanović i upoznao nas s blagom koje je skriveno na tom otočiću.

Na koncu našega posjeta Šibeniku imali smo u školskoj blagovaonici zajednički ručak kojem se pridružio i otac biskup Ante Ivas u pratnji svoga tajnika don Roka Glasnovića. Biskup je zahvalio Bogu za zajedništvo i ljubav što se očitovalo tijekom zajedničkog druženja u Šibeniku. Potom je ravnateljica sestra Mandica darivala goste i zahvalila na posjetu. Potom smo spremili stvari i puni dojmova krenuli put Požege.

Ovom prilikom djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi zahvaljuju svim djelatnicima Katoličke osnovne škole u Šibeniku na čelu s ravnateljicom s. Mandicom, na velikom gostoprimstvu i krasno provedenom vremenu u Šibeniku! VELIKO HVALA!

 

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 9. 10. 2013.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju