preskoči na sadržaj

PRVI PUT SJELI U ŠKOLSKE KLUPE

Nakon što je prva generacija učenika Katoličke osnovne škole u Požegi završila školovanje u razrednoj nastavi i počela s predmetnom, svoje je mjesto, ali i svoje učiteljice, Anitu Rašić i Josipu Petriška,  ustupila novim učenicima, malim prvašićima. Tako je danas na početku nove nastavne godine po prvi put sjelo u školske klupe četrdeset i četvero mališana, đaka prvaka, učenika Katoličke osnovne škole.


Na ulazu u Školu dočekali su ih njihovi prijatelji iz drugog razreda s velikim natpismo "DOBRO DOŠLI", kao i njihove učiteljice koje su ih pozdravile sa širokim osmjehom i upučivale u prostoriju produženog boravka gdje je  za njih i njihove roditelje upriličen prigodan program. Na početku programa sve je prisutne pozdravio ravnatelj Katoličke osnovne škole vlč. Ivica Žuljević, nakon čega je zbor učenika pod ravnanjem profesorice Ljube Šolić izveo pjesmu "Ovo je dan".

Biskup je zatim uputio riječ prisutnim roditeljima. Naglasio je da je Katolička škola posebna po odgojno-obrazovnom projektu utemeljenom na evanđeoskom poimanju čovjeka, po kojem on nije slučaj nego biće projektirano Božjom ljubavlju koja je u Isusovu križu pobijedila smrt i uzdigla čovjeka na najveće dostojanstvo. Još je spomenuo da katolička škola ima odgojno-obrazovnu zajednicu koja nastoji navedeni projekt provoditi i da pri tom važnu ulogu imaju roditelji koji surađuju s djecom i učiteljima kako bi se na taj način djeci omogućio rast u cjelovitosti njihova duhovno tjelesnog bića. Zahvalio je roditeljima što su u promišljanju o budućnosti svoje djece prepoznali važnost usvajanja evanđeoskih vrijednosti i njihova odgoja i obrazovanja u Katoličkoj školi. Podsjetio je da u Katoličkoj školi nikada ne ostajemo sami jer računamo s Božjom prisutnošću i pomoću te je s djecom i drugima nazočnima  izmolio Oče naš a potom na sve zazvao Božji blagoslov.

Nakon biskupovih riječi zbor se ponovno oglasio svojevrsnom himnom škole, pjesmom "Moja je škola" nakon čega su učenici drugih razvela izveli kratak glazbeno-scenski program. Po završetku programa ravnatelj Žuljević predstavio je učenicima i roditeljima učiteljice i djelatnike škole, nakon čega su učiteljice Anita i Josipa povele svoje učenike svaka u svoj razred. Tamo su im se pridružili i njihovi roditelji te je krenulo zajedničko druženje i pobliže upoznavanje.

Djelatnici Katoličke osnovne škole svim prvašima žele veselo djetinjstvo i uspješan početak njihovog školskog puta, a svim ostalim učenicima puno uspjeha u njihovu nastavku školovanja.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 2. 9. 2013.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju