preskoči na sadržaj

Škola u prirodi - Selce

Četvrti razredi išli su prema nastavnom planu i programu na izlet od pet dana u školu prirode u Selce. Aktivnosti su obavljali prema predviđenom dnevnom rasporedu: 7h buđenje, 7.30h tjelovježba, doručak u 8h te izlet predviđen za taj dan (bazeni, Crikvenica, Krk, Košljun, Senj), zatim je slijedio ručak u 13h. Prema vremenskim, prilikama boravili su na plaži uz more te se okupali.  Večera je bila u 19h te nakon toga kratki odmor i poslije  toga druženje uz ples, pjesmu i igru.


IZVJEŠTAVA LEONARDA ZELENIKA, 4.B

Prva generacija naših učenika 27.05. krenula je u školu prirode u Selce. Bili su jako sretništo će nešto novo naučiti, ali se i više družiti sa svojim prijateljima. Nakon što su se pozdravili s roditeljima i ravnateljem, te nakon molitve, radosno su krenuli na put.

PONEDJELJAK

U autobusu se razgovaralo, spavalo, pjevalo, gledalo crtiće itd. Prvo smo bili u N.P. Risnjak gdje smo naučili nešto više o njemu. Rendžer Dalibor koji nas je vodio, rekao je da je staza, čijim djelom smo prošli, duga oko četiri kilometra, te da je kružna. Risnjak je nacionalnim parkom proglašen u rujnu 1953. godine, a površina mu je 6400 hektara. Krenuli smo u obilazak poučne staze „Leska“. Prvo smo čuli da je Risnjak ime dobio po risu, ali da osim njega na Risnjaku žive još vuk i medvjed. Na Risnjaku živi 114 vrsta ptica od kojih 78 ostaje u zimi. Četiri vrste ptica su najugroženije, a to su:Sivi sokol, Mali ćuk, Tetrijev gluhan, te Troprsti djetlić. Na području Risnjaka prevladava crnogorična šuma, a ima i 15 vrsta drveća.

UTORAK

Utorak je bio zanimljiv. Nakon doručka išli smo na otok Krk. Na Krku smo vidjeli magarca, ogromne zidine, te sunčani sat. Utorak je bio oblačan pa nismo mogli vidjeti koliko je sati. Dok smo išli do smještaja, učiteljice su nam rekle da idemo na bazene u Crikvenicu. Svi smo se kupali. Dječaci i djevojčice su se natjecali u plivanju, a najbolji su dobili diplome. Poslije večere smo morali odlučiti hoćemo li biti miss ili mister ili ćemo se natjecati za najbolju frizuru. Svi su bili super.

SRIJEDA

U srijedu smo išli na Punat, a s njega smo išli na jedan maleni otočić Košljun. Na Košljunu žive četiri franjevca. Jedan od njih nas je dočekao u crkvi gdje nam je ispričao legendu kako je nastao Košljun. Na Košljunu smo bili i u tri muzeja u kojima smo vidjeli kakva je bila povijest Hrvata i povijest Košljuna. Nakon ručka učiteljice su nas jako razveselile informacijom da ćemo se kupati u moru. Iako je more bilo hladno, većina učenika se cijelo vrijeme kupala. Ostali učenici su čitali časopise, družili se i istraživali. Navečer je bio Super talent i svi su se iskazali.

ČETVRTAK

U četvrtak je bio blagdan Tijelovo. Svi smo sudjelovali u euharistijskom slavlju te svečanoj procesiji, a nakon procesije počela je padati kiša pa je doktor iz hostela „Karlovac“, gdje smo bili smješteni, došao po nas.Poslije smo išli u Aquarium u Crikvenici, gdje smo vidjeli mnoge vrste riba. To nam je bila zadnja oproštajna noć pa smo imali podjelu diploma i pidžama party.

PETAK

U petak smo išli u Senj u tvrđavu „Nehaj“. Tu smo vidjeli staru odjeću, oružje, čitali o tada vrlo važnim ljudima te otkrili iz čijih plemićkih obitelji dolaze neka prezimena. Tvrđava nam se jako svidjela. Bili smo i na njezinu vrhu s kojeg se vidi cijeli Senj. Kada smo završili s obilaskom, učiteljice su nas častile sladoledom, a kada smo sjeli u autobus,  vozač nam je upalio crtić. Neki su opet spavali, neki slušali glazbu, a neki se družili.

31.svibnja u 17h vratili smo se iz Selca. Sada smo jako sretni što smo išli te nešto novo naučili i vidjeli.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJIPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 17. 6. 2013.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

AKTIVNOSTI TIJEKOM DOŠAŠĆA

* četvrtak, 6.12.2018. - Večer matematike sa sv. Nikolom;
* nedjelja, 16.12.2018. - Od Kalvarije prema Sokolovcu - izlet "Pegaz"
* utorak, 18.12.2018. - Advent u Požegi "Učenička zadruga Sv. Josip";
* četvrtak, 20.12.2018. - Božićna priredba u 18h;
Tijekom adventskog vremena u školi će se organizirati različite karitativne
radionice u svrhu prikupljanja pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju