preskoči na sadržaj

IZLETI UČENIKA NAŠE ŠKOLE

Učenici Katoličke osnovne škole u Požegi iskoristili su petak, 3. svibnja za pohode na svoje izlete koji su planirani prema Godišnjem planu i programu rada Škole. Tako su prvašići napravili krug po Vallis Aurei, a posjetili su i Jankovac. Drugo razredi su obišli malo šire područje Slavonije pa su tako posjetili Našice i Slavonski Brod. Trećaši su se zaputili još dalje pa su posjetili slavonsku metropolu - Osijek, a zašli su i u Baranju gdje su posjetili Kopački rit. Na najduži put  zaputili su se, naravno, oni najstariji - četvrtaši  koji su posjetili glavni grad Republike Hrvatske - Zagreb

    


PRVI RAZRED

Prvašići su krenuli ugodnom vožnjom autobusom prema Pleternici. Nakon što su stigli, panoramski su razgledali grad te su obišli tamošnju crkvu sv. Nikole i svetište Gospe od Suza. Nakon toga su posjetili mjesto Buk i tamošnju mljekaru "Biz" gdje su mogli vidjeti kako nastaju razni mliječni proizvodi. Potom je uslijedila vožnja do Kutjeva gdje su razgledali dvorac Turkovićevih, stari kutjevački podrum i crkvu Rođenja BDM. Uslijedio je put prema Velikoj kao i panoramsko razgledavanje mjesta, a nakon toga krenuli su put planinarskog doma "Jankovac" koji se nalazi u sklopu PP "Papuk". Tu je bilo posebno zanimljiva jedna okomita stijena s dvije špilje u sebi. Jedna od njih je posljednje počivalište grofa Jankovića, a u drugoj se nekada skrivao poznati slavonski razbojnik i hajduk Maksim Bojanić.  Po povratku s Jankovca prvašići i njihove učiteljice posjetili su Stražeman i crkvu sv. Mihaela arkanđela te su se vratili kući.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI

 

DRUGI RAZRED

Učenici drugih razreda posjetili su Našički Markovac i zoološki vrt obitelji Bizik. Nakon toga su panoramski razgledali Našice, a posjetili su dvorac obitelji Pejačević u kojem se nalazi i našički Zavičajni muzej. Nakon razgledavanja dvorca, muzeja i prekrasnog perivoja, krenuli su put Slavonskog Broda gdje su obišli brodsku Tvrđu, rodnu kuću Ivane Brlić Mažuranić, franjevački samosta i crkvu Presvetog Trojstva. Potom je uslijedio put ka novom trgovačkom centru City Colosseum u kojem su pogledali filmsku projekciju u prvom hrvatskom multipleks kinu - CineStaru. Nakon projekcije svi su se sretni vratili kući.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI

 

TREĆI RAZRED

Naši trećaši krenuli su u jutarnjim satima put Baranje i parka PP "Kopački rit". Tamo su uz stručnu pratnju razgledali prekrasnu prirodu te su se vozili novim turističkim brodom po jezerima i rukavcima Kopačkog rita. Nakon razgledavanja i kraćeg slobodnog vremena, pošli su u Osijek. Odmah po dolazku, zajdno su svi ručali, a potom su krenuli u razgledavanje osječke Tvrđe, promenade kao i središnjeg Trga A. Starčevića i konkatedrale sv. Petra i Pavla. Nako toga su pošli ka trgovačkom centru Portanova gdje su pogledali filmsku projekciju u CineStaru.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI

 

ČETVRTI RAZRED

Kako je već spomenuto učenici četvrth razreda pošli su na najdalji put. Tako su u ranim jutarnjim satima krenuli put Zagreba, točnije Maksimira. Tamo su posjetili najveći zoološki vrt u Hrvatskoj. Nakon toga uslijedila je šetnja metropolom: Botanički vrt, Mimara, Tomislavov trg, Zrinjevac, Trg bana Jelačića, Ilica, crkva sv. Marka, katedrala. Nakon šetnje vozili su se uspinjačom. Ručak je bio organiziran u Mc Donald's-u, a nakon ručka, učenici su u pratnji svojih učiteljica i vodiča posjetili Tehnički muzej. Na koncu izleta pogledali su film "Croods" u kinu CineStar.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 6. 5. 2013.

OBAVIJESTI

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju