preskoči na sadržaj

Svečana dodjela svjedodžbi osmašima

U ponedjeljak, 2. srpnja, u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je svečana podjela svjedodžbi učenicima koji su ove godine završili osmi razred u našoj Školi. U sklopu programa također je podijeljen niz nagrada i priznanja učenicima za razna postignuća. 


 „BUDITE ŽICE KOJIMA TEČE STRUJA BOŽJE LJUBAVI!“

Na početku programa kojega je vodio prof. Ivan Šarić, nakon svečanog intoniranja hrvatske državne himne „ Lijepa naša“ koju su izveli članovi zbora pod dirigentskom palicom prof. Ljube Šolić i klavirskom pratnjom prof. Antona Ećimovića, prisutnima se obratio ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević. On je pozdravio sve prisutne, napose osmaše i njihove roditelje. Na poseban način je pozdravio i osnivača Škole požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića te mu zahvalio na svemu što čini za Školu, a na taj način i za učenike, roditelje i djelatnike.  Također je zahvalio i prvom ravnatelju Škole, sadašnjem predstojniku Ureda Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole na doprinosu i vrijednostima  koje je utkao u Školu u njezinu nastajanju. Svoj pozdravni govor ravnatelj Žuljević završio je obraćajući se samim osmašima, uputivši im poticajne misli prema riječima sv. Majke Terezije. Poželio im je da u svom daljnjem životnom putu budu žice tj. kablovi kojima će teći struja Božje ljubavi.

Potom je učenica Nora Šarić pročitala je pjesmu Gustava Krkleca „Srebrna cesta“, a učenica Magdalena Černušak pjesmu Antuna Branka Šimića „Molitva na putu“.

MN: TIŠINA JE PREDUVIJET RASTA

 Nakon što su razrednici predali svjedodžbe svim učenicima, biskup dr. Antun Škvorčević dodijelio je nagrade učenicima koji su svih osam godina prošli s 5,00. Ove je godine bilo pet takvih učenika, točnije učenica, a to su Hana Boban, Iva Miličević, Nika Miličević, Mirta Puss i Nora Šarić. Biskup je rekao da su ove učenice dokaz kako se talenti dani od Boga, uz malo truda, mogu ostvariti. Zatim je spomenuo kako je proteklih dana putovao u Suboticu. Tako putujući kroz nepregledna žitna polja , razmišljao je što je to potrebno da od jednog zrna nastane klas. Uz vlagu i sunce, zaključio je, potrebna je tišina jer je zrno izraslo u stabljiku s mnogo zrnja u tišini. Biskup je poručio osmašima da će najvrjednije u svojim životima ostvarivati u tišini svoga srca, osluškujući tu tišinu u kojoj nam se po Duhu Svetomu javlja sam Bog. Na koncu je biskup poželio osmašima da na svom životnom putu ne žude za onim materijalnim nego da teže rasti visoko, do Neba.

HANA I TENA NAJUČENICE GENERACIJE

Uslijedile su dodjele nagrada i priznanja. Najvrjednija priznanja dobile su Hana Boban i Tena Korov koje su proglašene učenicama generacije po izboru razrednog vijeća, odnosno prema izboru samih učenika. Osim spomenutih učenika i učenica nagrade i priznanja dobili su i brojni drugi učenici za razna postignuća ostvarena ponajviše na raznim županijskim i državnim natjecanjima. Uz biskupa i ravnatelja motivirajuće i pozdravne govore održali su i razrednici osmih razreda Davorka Olić Mikić i Josip Blagojević, a program je zaključen kako je i počeo – pjesmom.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 9. 7. 2018.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju