preskoči na sadržaj

Svetom misom završili obilježavanje Dana škole i blagdana sv. Josipa

U predvečerje svetkovine sv. Josipa, zaštitnika Katoličke osnovne škole u Požegi, u nedjelju, 18. ožujka požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u Katedrali misno slavlje za  340 učenika spomenute Škole, njihove roditelje, nastavnike i druge djelatnike. S biskupom su koncelebrirali Josip Krpeljević, generalni vikar, Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole i katedralni župnik, Ivan Popić, kancelar Biskupskog ordinarijata, Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi, Ivica Bošnjak, vjeroučitelj u istoj Školi te Marijan Pavelić, prefekt u požeškom Kolegiju. 


Biskup je na početku podsjetio nazočne da se peta korizmena nedjelja pučki naziva „Gluha“, zato što su mnogi Isusovi suvremenici ostali gluhi na njegovu riječ i zatvoreni za njegov poziv. Potaknuo je nazočne da se pridruže onima koji su tijekom povijesti čuli Božji govor i razumjeli njegovu istinu o čovjekovoj sadašnjosti i budućnosti. Kazao je da je među takvima bio i sv. Josip, zaštitnik Katoličke osnovne škole u Požegi. Osobiti pozdrav uputio je učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima Škole na čelu s ravnateljem, i čestitao im svetkovinu nebeskog zaštitnika, odnosno Dan Škole.Pozvao ih je da po budnosti za Isusovu prisutnost u svetoj misi budu zahvaćeni njegovom blizinom, iznutra svijetli, moćni i radosni. Potaknuo ih je da zamole sv. Josipa neka ih trajno privodi k Isusu, i pomogne da budu njegovi u obitelji i u školi.

U homiliji biskup je zapodjenuo razgovor s učenicima o tome kako su već jučer započeli proslavu zaštitnika svoje škole veoma uspjelom školskom priredbom u Dvorani sv. Terezije Avilske. Izrazio je žaljenje što nije mogao na njoj sudjelovati, ali je istaknuo radost zbog toga što se njihovoj proslavi može pridružiti ovim misnim slavljem, u kojem otvaraju svoja srca i svoju školu  Isusu Kristu slušanjem njegove riječi i omogućujući mu da svojom euharistijskom prisutnošću uđe u njihove živote i postane njihova snaga. 

Završavajući homiliju zamolio je sv. Josipa, vjernog  Isusova služitelja u djelu čovjekova oslobađanja od ranjenosti zlom i smrću,  da svima nama u Hrvatskoj pomogne te ne ostanemo na površini i žrtve onoga što nas iznutra razara, nego se njegovom ljubavlju neprestano čistimo i rastemo u onim dimenzijama na koje nas je Bog pozvao.

Na svršetku misnog slavlja biskup je svim učenicima i djelatnicima požeške Katoličke osnovne škole zaželio blagoslovljenu svetkovinu njihova zaštitnika sv. Josipa, a onima koji nose njegovo ime čestitao imendan. Zahvalio je učenicima što se trude ne samo razumom usvajati znanja, nego i srcem osluškivati tko su oni po Božjem naumu. Zahvalio je njihovim roditeljima što na različite načine podupiru rad Katoličke osnovne škole a nazočnom požeškom Gradonačelniku zahvalio što roditeljima koji su upisali svoju djecu u ovu Školu omogućuje ostvarivanje njihovih prava koja imaju kao hrvatski građani, porezni obveznici. Zahvalio je učiteljima za požrtvovnost kojom nastoje pomagati učenicima u njihovu životnom hodu, te zazvao Božji blagoslov na cijelu zajednicu požeške Katoličke škole.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 20. 3. 2018.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju