preskoči na sadržaj

Priredbom započeli obilježavanje Dana Katoličke osnovne škole

Učenici Katoličke osnovne škole u Požegi, zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima, priredili su u subotu 17. ožujka 2018. godine u Dvorani sv. Terezije Avilske, svečani program za svoje roditelje, djedove i bake te prijatelje, a sve to prigodom Dana škole i blagdana sv. Josipa, njezina zaštitnika.  Priredba je započela svečanim tonom i to Himnom škole, nakon koje se prisutnima obratio ravnatelj Želimir Žuljević.


On je pozdravio sve prisutne, kao i osnivača Škole mons. dr. Antuna Škvorčevića, koji zbog bolesti nije mogao biti nazočan priredbi. Ravnatelj je zahvalio učenicima i učiteljima na žrtvi i trudu koje je trebalo uložiti da se pripremi priredba, također je zahvalio nazočnima što su svojim dolaskom pokazali da čvrsto stoje uz Školu koja je jedna velika obitelj.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Žuljevića, Veliki školski zbor pod vodstvom prof. Ljube Šolić i uz instrumentalnu pratnju prof. Antona Ečimovića, izveo je splet pjesama, nakon čega su učenici prvog razreda, pod vodstvom Josipe Petriška, scenski prikazali molitvu sv. Josipu. Potom su uslijedila dva igrokaza ljubavne tematike koje su izveli trećaši i prvaši pod vodstvom učiteljica Martine Čerti i Anite Rašić. Nakon ljubavi na red je došlo i prijateljstvo. Igrokaze na temu boja prijateljstva odigrali su drugašići koje su uvježbale njihove učiteljice Barbara Drežnjak i Ivana Mršić.

Između spomenutih igrokaza učenice iz viših razreda imale su plesnu točku koju je s njima uvježbala profesorica Monika Kostić. Potom su uslijedile recitacije s ovogodišnjeg LiDraNa, a scenski dio priredbe je završen igrokazom Šaljiva učionica.

Pred kraj programa, u ime osnivača Škole dr. Antuna Škvorčevića prisutnima se kratko obratio preč. Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole HBK. Preč. Žuljević pozdravio je prisutne u biskupovo i svoje ime, zahvalio je svima koji su marljivo radili na priredbi, napose djeci za svo ono dobro koje su prenijeli ili htjeli prenijeti u srca publike. Zahvalio je učiteljima za sav trud kojim povjerene im mlade ljude pokušavaju oblikovati u prvenstveno dobre ljude. Na kraju je zahvalio i roditeljima na zajedništvu koje očituju u suradnji i življenju s Katoličkom osnovnom školom te je na sve zazvao Božji blagoslov po zagovoru sv. Josipa, zaštitnika naše Škole i Domovine.

Na koncu je na pozornicu izašao i mali školski zbor koji je također spletom pjesama za kraj razveselio sve prisutne. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 20. 3. 2018.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju