preskoči na sadržaj

Duhovno-formacijski susret djelatnika katoličkoh škola Požeške biskupije

U subotu 13. siječnja u Maloj dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi održao se redoviti zimski formacijsko-duhovni susret svih djelatnika katoličkih škola u Požeškoj biskupiji. Djelatnike iz pet katoličkih škola predvođene svojim ravnateljima na čelu s Predstojnikom ureda za katoličke škole Požeške biskupije preč. Ivicom Žuljevićem svojim je dolaskom počastio osnivač škola, požeški biskup mons. Antun Škvorčević, a središnji dio susreta bilo je predavanje prof. dr. sc. Dijane Vican, rektorice Sveučilišta u Zadru i predsjednice Povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja.


Nakon kratke molitve predstojnik Žuljević je pozdravio prisutne, upoznao ih s programom susreta te zamolio biskupa da se obrati nazočnima. Požeški biskup se osvrnuo na naviještenu Božju Riječ iz uvodne molitve u kojoj mladić prilazi Isusu s pitanjem: „Što mi je činiti da baštinim život vječni?“ (Mk10, 17), te je iz Isusova odgovora osobito istaknuo poziv „Si vis“, „ako želiš“. „Nije dovoljno obdržavati samo deset Božjih zapovijedi. Nije dovoljno samo naučiti za ocjenu. Mlade ljude trebamo pripremati za život u punini.“ Naposljetku biskup Škvorčević je pozvao djelatnike da i sami budu oduševljeni za život i na taj način pruže primjer povjerenim im učenicima.

Prof. Vican je potom govorila o vrijednostima koje su izvorište za ciljeve odgoja i obrazovanja i kao takve temelj za odabir nastavnih predmeta. Sve više prisutan pluralizam vrijednosti uzrokuje nejasnoće i pri odabiru predmeta. U zaključku svoga predavanja sveučilišna rektorica je kazala kako je ponosna na hrvatski obrazovni sustav i što je vrlo važno, da je svjesna pogrešaka koje se trebaju ispravljati. Nakon kratke pauze preč. Žuljević je moderirao drugim dijelom susreta koji je bio praktične naravi. Upoznao je prisutne s aktivnostima i događanjima u Biskupiji u drugome polugodištu te ih potaknuo da se aktivno uključe u život mjesne Crkve. Uslijedila je rasprava s prof. Vican o konkretnoj ulozi i mjestu katoličkih škola unutar kurikularne reforme. Rektorica je objasnila kako jezgrovni i diferencirani kurikulum sačinjavaju obrazovni standard koji pruža optimalno opterećenje učenika, a uz školski kurikulum omogućava učeniku da se u potpunosti ostvari. U demokratskom društvu katoličke se škole na poseban način mogu profilirati u definiranju diferenciranog i školskog kurikuluma.

Nakon rasprave i predavanja susret se zaključio euharistijskim klanjanjem u katedrali sv. Terezije Avilske i zajedničkim druženjem u blagovaonici požeške Katoličke osnovne škole.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 15. 1. 2018.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju