preskoči na sadržaj

PRVI DAN ŠKOLE

U ponedjeljak, 4. rujna 2017., počela je nova nastavna godina. Tako se u Katoličku osnovnu školu u Požegi vratilo nešto manje od 300 starih učenika, a po prvi put je svoje mjesto u školskim klupama pronašlo i 43 đaka prvaka, učenika 9. generacije naše Škole. Učenike je na ulazu u Školu srdačno dočekao i pozdravio ravnatelj vlč. dr. Želimir Žuljević, a prigodni program je upriličen u školskoj blagovaonici.


Na početku programa ravnatelj Žuljević pozdravio je prvo prvašiće, poželjevši im dobrodošlicu u Katoličku osnovnu školu u Požegi te izrazivši želju da sljedeće godine njihova školovanja budu bogato iskustvo, kako za njih, tako i za djelatnike Škole. Tom bogatstvu ove će godine pridonijeti i jedan poseban učenik koji ne vidi očima, ali vidi svojim velikim srcem, Luka Matković, kojega je ravnatelj posebno pozdravio. Pozdravio je i roditelje učenika zahvalivši im na ukazanom povjerenju. Na koncu je pozdravio predstojnika Ureda za katoličke škole preč. Ivicu Žuljevića, a poseban pozdrav kao i riječi zahvalnosti za svo dobro koje čini za Školu uputio je njezinu osnivaču mons. dr. Antunu Škvorčeviću kojem je potom i predao riječ.

Biskup Antun je započeo konverzaciju s prvašićima upitom kako su te rekao kako se nada da će se njihovo trenutno dobro, tijekom sljedećih susreta, popraviti u odlično, ako ne i u "super". Pojasnio je potom učenicima da su postali dijelom jedne velike obitelji ne samo u matičnoj školi, nego i u onoj virovitičkoj kao i novootvorenoj Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj.  Poželio je djeci obilje uspjeha, veselja, smijeha i blagoslova u njihovu školovanju te se potom obratio roditeljima. Objasnio je kako ono katoličko u nazivu Škole nije ideološki, nego vrijednosni predznak koji u svoje središte, osim samoga Boga, stavlja čovjeka. Zahvalio je roditeljima što su odlučili da obrazovanje i, nadasve, odgoj usmjere upravo prema tim vrijednostima te je na sve zazvao Božji blagoslov.

Program kojega su priredili učenici drugih razreda pod vodstvom učiteljica Barbare Drežnjak i Ivane Čuljak te psihologinje Ane Matković, nastavljen je pjesmom, recitacijama i igrokazima. Na koncu je ravnatelj predstavio učiteljice prvog razreda Anitu Rašić i Marinu Vidović (zamjena za Josipu Petriška), koje su potom prozvale svoje učenike te ih povele u svoje učionice.

Dragi prvašići, bilo vam blagoslovljeno, uspješno i sretno!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 5. 9. 2017.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju