preskoči na sadržaj

Svečana dodjela svjedodžbi prvoj generaciji učenika naše Škole

U ponedjeljak, 3. srpnja, u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je svečana akademija i podjela svjedodžbi učenicima prve generacije naše Škole. U sklopu programa također je podijeljen niz nagrada i priznanja učenicima za razna postignuća. Na početku programa kojega je vodio prof. Ivan Šarić, nakon svečanog intoniranja hrvatske državne himne „ Lijepa naša“ i pjesme „Aleluja“ koje su izveli članovi zbora osmih razreda pod vodstvom prof. Ljube Šolić, prisutnima se obratio i pozdravio ih ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević, napose osnivača Škole mons. dr. Antuna Škvorčevića te mu i zahvalio na svim nastojanjima koja čini za Školu, njezine učenike i djelatnike.


Također je zahvalio i prvom ravnatelju Škole, sadašnjem predstojniku Ureda za katoličke škole Požeške biskupije na doprinosu i vrijednostima  koje je utkao u Školu u njezinu nastajanju, a tako i na prvu generaciju učenika koju sada već ispraćamo. Posebne riječi zahvale i poticaja uputio je samim osmašima i poželio im da ih sve buduće staze kojima će kročiti, vode na pravi Put. Nakon ravnatelja, učenik Bruno Pavičić pročitao je pjesmu Ratka Zvrke „Tvoja staza“, a učenica Lucija Morvaj pročitala je svoja razmišljanja na temu završetka osnovnoškolskog obrazovanja i nekog  novog početka.  Osmašima su se obratile s nekoliko duhovnih i nadasve  poticajnih misli i njihove drage razrednice Romana Thür i Ljuba Šolić.

 LUCIJA I NIKOLA NAJUČENICI GENERACIJE

Uslijedile su dodjele nagrada i priznanja. Najvrjednija priznanja dobili su Lucija Morvaj i Nikola Ognjenčić koji su proglašeni učenicima generacije po izboru razrednog vijeća, odnosno prema izboru samih učenika. Šimun Banović nagrađen je za 5,00 prosjek u svih osam razreda, a isti je učenik proglašen i za sportaša generacije. Luka Mršić nagrađen je za izniman doprinos Školi, a Leonarda Zelenika za višegodišnje uređivanje školskog lista „Emanuel“. Također su prigodno nagrađeni i svi oni koji su svih osam godina završili odličnim uspjehom, kao i prva generacija zboraša koja se prije tri godine u Varaždinu okitila zlatom.

ZBOG VAS ĆE HRVATSKA BITI BOLJA I LJEPŠA

Nakon dodjele priznanja, nagrada i svjedodžbi, prisutni  su pogledali film koji je snimila učiteljica Barbara Drežnjak u suradnji s osmašima, a na koncu se prisutnima obratio i sam osnivač Škole, mons. dr. Antun Škvorčević. Biskup Antun je kazao kako ga raduje ono što je vidio večeras, a to su mladi ljudi formirani na sliku Božju, koji iz svoje Katoličke škole nose dalje sa sobom vrijednosti koje su im usađivali njihovi učitelji i zbog kojih će naša Hrvatska danas-sutra postati bolje i ljepše mjesto za život. Zahvalio je učiteljima na čelu s bivšim i sadašnjim ravnateljem, za sve dobro koje su činili učenicima prve generacije naše Škole. Posebne je izraze zahvalnosti na kraju uputio roditeljima učenika jer se nisu bojali upisati svoje dijete u jednu, tada novu instituciju i što su prepoznali vrijednosti katoličke škole te su svi zajedno „Izvezli na pučinu“ što je i geslo Škole. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vjekoslav Marić   datum: 4. 7. 2017.

Natječaji i ponude

OBAVIJESTI

PLAN I PROGRAM DUHOVNOG ODGOJA

OVO JE MOJA ŠKOLA

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

RASPORED ZVONJENJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROJEKT

KRITERIJE VREDNOVANJA MOŽETE VIDJETI KLIKOM NA SLIČICU

 

  Link za pristup e Dnevnicima preko sustava eGrađani

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava 

POPISI UDŽBENIKA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

OBAVIJEST OSMAŠIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani, sve informacije vezane uz upis u 1. razred srednje škole možete pronaći na web stranici upisi.hr.

 

MULTIMEDIJA

OVO JE KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI

UČENICI KATOLIČKIH ŠKOLA O BRAKU

ČESTITKA RODITELJIMA OD 2.A

ČASNA BLANCHE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U POŽEGI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

Sretno Valentinovo

SVJETSKI DAN TELEVIZORA

DAN KRUHA

MOJA MAMA

MAJČIN DAN

ZBOR MLAĐEG UZRASTA NA 59. GLAZBENIM SVEČANOSTIMA

BORAVKAŠI SVOJIM OČEVIMA

NASTUP NAŠEG ZBORA U VARAŽDINU


Tražilica

FACEBOOK


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vijesti sa svih strana

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisne stranice

preskoči na navigaciju